Tréner Fieber nechce Petržalku len zachraňovať

8.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Trénerská dvojica MFK Petržalka Peter Fieber st. - Emil Stranianek privítala na štvrtkovom prvom tohtoročnom tréningu v areáli bývalého Rapidu Bratislava v Prievoze 26 futbalistov.

Z jesenného kádra medzi nimi chýbali slovenskí reprezentanti do 21 rokov Erik Čikoš a Filip Kiss (začali zimnú prípravu so Slovanom Bratislava), ako aj bývalý kapitán MFK Peter Burák, ktorý od klubu dostal povolenie hľadať si nový angažmán. Po skončení hosťovania z LAFC Lučenec absentoval v Prievoze i obranca Martin Staško.

Novými tvárami v drese Petržalky sú stopér Lukáš Nachtman zo Slovana Bratislava, krajný stredopoliar Ján Bajza z Nitry, či bývalý interista Juraj Chlebo, ktorý hral naposledy v Gabčíkove. Možnou posilou by mohol byť aj srbský legionár Stefan Mitrovič. Ten bol v Petržalke na skúške už v závere minulého roka, a keďže sa osvedčil, vedenie MFK vstúpi do rokovaní s jeho predchádzajúcim zamestnávateľom. Na štvrtkovom úvodnom zraze sa objavili aj odchovanec Nitry Jaroslav Machovec, ktorý má skúsenosti s pôsobením v Poľsku a Izraeli ako i 22-ročný brazílsky útočník Filipe Francisco Dos Santos. Ako povedal tréner Peter Fieber, nikto z novicov, ktorých realizačný tím MFK v týchto dňoch testuje, nemá istotu, že bude v petržalskom drese v jarnej časti Corgoň ligy naozaj hrať.

"Všetko okolo príchodu nových hráčov je iba vo fáze riešenia. Veď dnes sme sa po dovolenkách prvýkrát stretli, ešte iba začíname ľahko trénovať. V súčasnosti je najpravdepodobnejší príchod Nachtmana zo Slovana Bratislava," skonštatoval Peter Fieber st. počas prvého tréningu na Rapide.

"Mladých hráčov chceme vyskúšať v zápasoch medzinárodného zimného turnaja Tipsport ligy, ktorej jedna skupina sa bude hrať na umelej tráve v našom areáli. Preto by som sa momentálne ešte nikoho zo spomenutých neodvážil definovať ako novú posilu nášho mužstva. Všetci sú tu na skúške a čas ukáže, či by mohli byť na jar prínosom, alebo nie," povedal pre agentúru SITA tréner MFK Petržalka Peter Fieber st.

Kormidelník Petržalky vie, že v klube s 9. miestom v jesennej tabuľke Corgoň ligy nepanuje veľká spokojnosť. A to aj napriek tomu, že petržalský tím delia od piatej Senice iba štyri body. "Na jar bude o pozície v tabuľke veľký boj, lebo mužstvá pred nami sú veľmi vyrovnané a za nami nám na chrbát silno dýcha najmä Dunajská Streda, ktorá na jeseň získala rovnako ako my 22 bodov. Ešte šťastie, že sa nám podarilo tak výrazne odskočiť od posledných Košíc. Keď sa vhodne posilníme a rozumne doplníme súčasný káder, mali by sme na jar ísť výkonnostne vyššie a nemali by sme mať problémy so záchranou. Napokon, to je aj náš hlavný cieľ. Nerád by som Petržalku v Corgoň lige zachraňoval, no na druhej strane by som bol rád, keby sme v polovici mája, keď sa Corgoň liga končí, boli pevne usadení uprostred tabuľky - na nejakom piatom či šiestom mieste," prezradil P. Fieber ambície a ciele, s ktorými MFK Petržalka odštartovala tohtoročnú zimnú prípravu.

Práve pre deklarovanú náročnosť a vytýčené smelé ciele smerom k jarnému napredovaniu "fieberovcov" vedenie Petržalky hľadá vhodných adeptov na čierno-biely dres prakticky na každý post. "My sa žiadnemu posilneniu nášho mužstva nebránime. Lenže získať v týchto zložitých ekonomických časoch hotových a skúsených hráčov je čoraz ťažšie. Preto sa asi budeme musieť orientovať najmä na mladých a perspektívnych futbalistov z nižších súťaží, z ktorých si postupne vychováme pevný základ corgoňligového mužstva," zdôraznil kouč Peter Fieber st.

Prehľad stretnutí MFK Petržalka v rámci zimnej prípravy:

  • 9. januára o 10.30 h: MFK Petržalka - AS Trenčín (I. liga), v rámci medzinárodného turnaja Tipsport liga (E-skupina), hrať sa bude na Rapide v Bratislave-Prievoze
  • 13. januára o 10.30: MFK Petržalka - FK Senica, v rámci Tipsport ligy, hrať sa bude v Bratislave-Prievoze
  • 16. januára o 13.00: MFK Petržalka - FC Vysočina Jihlava (ČR-II. liga), v rámci Tipsport ligy, hrať sa bude v Bratislave-Prievoze
  • 23. januára o 11.00: FC ViOn Zlaté Moravce (I. liga) - MFK Petržalka, hrať sa bude v Zlatých Moravciach
  • 30. januára o 11.00: MFK Petržalka - Lombard Pápa Termal FC (Maď.-I. liga), hrať sa bude v Bratislave-Prievoze
  • 3. februára o 14.00: 1. FC Slovácko (ČR-I. liga) - MFK Petržalka, hrať sa bude v Uherskom Hradišti (ČR)
  • 9. februára o 10.30: MFK Petržalka - SK Dynamo České Budějovice (ČR-I. liga), hrať sa bude v Bratislave-Prievoze
  • 13. februára o 11.00: MFK Petržalka - ŠK Bernolákovo (II. liga - Západ), hrať sa bude v Bratislave-Prievoze
  • 20. februára o 16.00: FC Trenkwalder Admira (Rak.-II. liga) - MFK Petržalka, hrať sa bude vo Viedni

(sita)

Páčil sa vám článok?