MFK Petržalka prehrala s nováčikom zo Senice

27.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka prehrali v 11. kole Corgoň ligy na domácom trávniku v Senci s nováčikom zo Senice 1:2. Petržalčania tak stratili ďalšie domáce body a v tabuľke sa prepadli na 10. mieste.

MFK Petržalka - FK Senica 1:2 (1:1)
Góly: 21. Hodek - 15. Velický (z pok. kopu), 79. I. Belák, ŽK: 90. Majtán - 35. Gajdošík, 63. Tesák, 90. Homola, 90. Kamesch, rozhodovali: Hracho - Balko, Benko, 586 divákov

Petržalka: Jenčo - Čikoš, Burák, R. Konečný, Staško - Mikulič, Guédé, Hílek, P. Sedlák (59. Majtán) - Hodek, Tomčák (84. F. Kiss)
Senica: Kamesch - Čáp, Homola, Gajdošík, Laurinc - Tesák, I. Belák, Velický, Abdou Samb (46. Vrťo) - Faldyna (72. M. Juhász), R. Števko.

Zápas sa začal obojstranne opatrne. Prví sa ujali vedenia hostia. V 15. min Roman Konečný fauloval v pokutovom území Števka a nariadený pokutový kop premenil Velický - 0:1. Domáci sa ihneď pokúšali kontrovať. Najskôr v 20. min Burák hlavičkoval len vedľa, no o minútu neskôr sa k lopte dostal Hodek a prudkou strelou vyrovnal - 1:1.

V druhom polčase si šance vytvárali obidve mužstvá. V 76. min sa zrodila pekná akcia po osi Burák - Guédé - Majtán, ale domáci neuspeli. Pravidlo "nedáš - dostaneš" sa potvrdilo v 79. min. Lopta sa od Vrťa dostala ku Števkovi, ktorému strela nevyšla, ale Belák po zemi rozhodol o tesnom víťazstve hostí. Petržalčania sa síce v závere snažili o vyrovnanie, no Guédé, Tomčák a ani Konečný neboli úspešní.

Peter Fieber (tréner Petržalky): "Odohrali sme nešťastný zápas. Urobili sme dve hrubé chyby, za čo sme aj pykali. Stále sme museli doťahovať jednogólové vedenie hostí, no v závere sa nám to už nepodarilo. Keď nedokážeme premieňať vyložené gólové príležitosti, nemôžeme vyhrávať."

Ladislav Hudec (tréner Senice): "Vedeli sme, že Petržalka je momentálne rozbehnutá. Na toto stretnutie sme sa veľmi dobre pripravili. Podarilo sa nám dostať sa do vedenia, i keď vzápätí domáci vyrovnali. Gól v druhom polčase nám pomohol a keďže sme si ustáli stred poľa, tešíme sa z troch bodov."

(sita)

Páčil sa vám článok?