Na nedeľnom St. Legeri triumfoval Age of Jape

27.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Víťazom nedeľňajšieho 17. ročníka St. Legeru Charvát (rovina, Listed, 2800 m, pre 3-ročné plnokrvné kobyly a žrebce, dotácia 19 000 eur), záverečnej z piatich klasických skúšok sezóny a zároveň hlavných dostihov 21. mítingu kalendára, sa v Bratislave stal favorizovaný český kôň s poľským pasom Age of Jape.

Pod francúzskym džokejom Jeanom-Pierrom Lopezom reprezentoval starostu beskydských Palkovíc Radima Baču, presadil sa za 3:02,75 ľahko o 1,5 dĺžky a zarobil 9500 eur k doterajšiemu zisku 121 725 eur (z toho 111 400 eur v roku 2009).

Držiteľ českej Trojkoruny i júlového Slovenského derby Age of Jape dosiahol svoj piaty klasický úspech a jubilejný 10. triumf v rade. Stále platí, že jedinú prehru utrpel tento tmavý hnedák pri svojom životnom debute vlani v rodnej krajine. V tejto sezóne má bilanciu 7 vystúpení, 7 prvenstiev a zrejme sa stane Koňom roka v ČR i SR. V nedeľu mal v petržalskom Starom háji kurz 1,1 a zodpovedajúcu eventuálnu kvótu 11:10 pri tzv. totalizátore.

Za zverencom Františka Holčáka z centrály Valencio z Velkých Karlovíc pri Vsetíne skončil na druhom mieste domáci Ramblin Scout (dž. Zdenko Šmida) a tretí bol ďalší český účastník Arcibaldo (dž. Gary Hind). Po storne účasti Honour of Gracieho sa postavilo do boxov 8 aktérov. Na zostávajúcich honorovaných priečkach finišovali hostitelia So Fantastic (dž. Rastislav Juráček) a Woodlark (dž. Magamet Kapušev).

"Priebeh pre nás nebol optimálny, pretože Age of Jape sa spočiatku ocitol neplánovane na čele a Jean-Pierre ho až zbytočne rezolútne stiahol dozadu. Pred finišom potom nemali práve najlepšiu pozíciu, ukázalo sa však, že Lopez sa oprávnene spoliehal na kvality svojho štvornohého partnera - už sa navzájom dokonale poznajú," povedal kouč F. Holčák pre agentúru SITA okamžite po dostihoch.

(sita)

Páčil sa vám článok?