Vo Vajnoroch rozšíria rekreačný areál

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vajnorská samospráva v súčasnosti pripravuje rekonštrukciu rekreačného areálu a jeho obohatenie o nové prvky tak, aby ho mohla verejnosť využívať počas celého roku.

Existujúci rekreačný areál sa zatiaľ využíva najmä v mesiacoch apríl až október na organizované i neorganizované podujatia majúce charakter rôznych športových turnajov. Myšlienka rekonštrukcie existujúceho rekreačného areálu nadväzuje na dlhoročnú tradíciu korčuľovania na tzv. vajnorských „mlákach“, ktoré bolo v minulosti vyhľadávanou atraktivitou nielen miestnych obyvateľov, ale aj návštevníkov z okolitých miest a obcí. Práve v priestore areálu bola v minulosti vodná plocha Jazierko a v jej susedstve vodné plochy nazývané ako Sanitrále, Šutráky a Švrdajka. Na týchto plochách hrával hokejový klub HC Vajnory zápasy so susednými obcami a klubmi.

V rámci projektu skvalitnenie podmienok na rekreáciu obyvateľov v rekreačnom areáli sa plánuje jeho doplnenie o atraktívne prvky umožňujúce pobyt rodín s deťmi i jednotlivcov. V letnom období budú k dispozícii nové lavičky, tri hojdačky, zostava vonkajších fitnes prvkov pre verejnosť, exteriérový stolnotenisový stôl, novinkou bude pitná fontánka napojená na verejný vodovod. V zimnom období od novembra do marca bude k dispozícii umelá ľadová plocha s bránkami. Výhodou je, že areál má vlastné osvetlenie, ktoré umožní využívanie areálu do večerných hodín. V priľahlom objekte budú umiestnené aj odkladacie skrinky na osobné veci návštevníkov. Súčasťou je aj výstavba časti technickej infraštruktúry - napojenie objektov na kanalizáciu, rekonštrukcia sociálnych zariadení v komplexe športovcov i v objekte mestskej časti, kde sa nachádza pizzeria. Oprava a rekonštrukcia lapačov lôpt i tribúny je súčasť projektu.

Realizácia projektu sa začala zmontovaním ľadovej plochy, ktorá je v skúšobnej prevádzke od minulej nedele. Jej plné využitie začne až v novej zimnej sezóne, počnúc novembrom 2006. Ostatné práce na projekte sa vykonajú v apríli až v júni tohto roka tak, aby bol areál pripravený na letnú sezónu. Projekt je zameraný na zmysluplné využitie voľného času obyvateľstva ako podpora aktivít Protidrogového programu mládeže. Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s ministerstvom výstavby a regionálneho rozvoja bola podpísaná 12. januára tohto roku. Celková výška príspevku je 6,5 milióna korún, čo predstavuje 95 percent oprávnených výdavkov.

Páčil sa vám článok?