Hokejisti Slovana po základnej časti druhí

19.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti HC Košice vstúpia do nadstavbovej časti Slovnaft extraligy z 1. miesta, bratislavský Slovan z druhého a HKm Zvolen z tretieho. Definitívu pre boje v skupine o 1. až 6. miesto majú po víkendových zápasoch 46. kola aj Liptovský Mikuláš a Skalica.

O poslednú šiestu miestenku do nadstavby sa budú uchádzať Banská Bystrica, Trenčín a Martin. Bodovo je zatiaľ na tom najlepšie mužstvo spod Urpína, ktoré má o dva body viac ako Trenčín a o štyri náskok pred Martinom. Zároveň ale majú Trenčania aj Martinčania oproti B. Bystrici zápas k dobru.

Extraliga sa po 48. kole (hrá sa 25. januára) rozdelí na dve skupiny. V prvej bude prvých šesť tímov po základnej časti bojovať o čo najlepšie nasadenie do play off, v druhej sa mužstvá od 7. do 13. miesta budú usilovať o posledné dve miestenky do vyraďovacej fázy. Do tejto fázy zasiahne aj reprezentačná dvadsiatka.

Nadstavba má prvé zápasy na programe v utorok 27. januára. Play off sa začína 28. februára, o deň neskôr sa rozbehnú aj boje v skupine o záchranu, v ktorej sa predstavia tímy z 9. až 12. miesta tabuľky. Na posledné dve mužstvá čaká baráž o účasť s najlepšími družstvami z I. ligy.

(sita)

Páčil sa vám článok?