HC Slovan naplno bodoval v L. Mikuláši

18.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti HC Slovan Bratislava rozhodli zápas 46. kola Extraligy v Liúptovskom Mikuláši už v prvých piatich minútach stretnutia, keď dali všetky tri góly. Celkovo belasí vyhrali 3:1 a domov si vezú z Liptova tri body.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)
Góly: 52. Halaj (B. Pohanka) - 2. Kuľha (J. Kováčik, Hujsa), 3. Döme (Uram), 5. Vaic (Kropáč, Lažo)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc - M. Grečko, Smrek, 3150 divákov

L. Mikuláš: Falter - Heš, M. Varga, P. Lištiak, D. Rehák, Kumstát, Petran, Grman, M. Bača - Kovář, Halaj, Kuric - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Tomášek, B. Pohanka, Cibuľa - M. Oravec, Roháč, Vaškovič

Slovan: Hovi - Kotaška, Hančák, J. Kováčik, Novajovský, D. Devečka, Bohunický, Dulák - Lažo, Vaic, Kropáč - Kuľha, Lipiansky, Hujsa - Uram, Kukumberg, Döme - Gráčik, Hreus, Baček

Liptákom sa v tejto sezóne proti úradujúcemu majstrovi vôbec nedarí. Po predchádzajúcich troch vzájomných prehrách začal aj tento duel pre Mikuláš "hororovo". Domáci hokejisti sa nestihli na vlastnom ľade ani poriadne zorientovať a už prehrávali trojgólovým rozdielom. Na začiatku 2. min otváral skóre pohotový Kuľha. V 3. min využil presilovú hru po spolupráci s Uramom Döme - 0:2 a vydarenú päťminútovku "belasých" symbolicky uzavrel presnou strelou kapitán Vaic. Slovan v úvode zakončil gólovo prakticky každú svoju šancu na Falterovu bránku. Domáci sa postupne otriasli a začali ohrozovať Hoviho.

Fínska opora Bratislavčanov však neinkasovala ani pri celej plejáde mikulášskych šancí v druhom dejstve, ktoré jednoznačne patrilo Liptákom. Tí nevedeli nájsť cestu do Hoviho bránky. Zverenci Róberta Pukaloviča sa po bleskovom úvode viditeľne uspokojili s priebežným stavom a iba kontrolovali svoj bezpečný náskok.

Liptáci sa snažili prelomiť streleckú smolu aj v záverečnej časti hry. Miestami pred Hovim doslova "horel" ľad, ale skóre sa dlho nemenilo. Paradoxne, v 52. min v oslabení znížil kapitán MHk 32 Halaj - 1:3. Mikulášania sa do poslednej sekundy pokúšali o nemožné. Prikročili aj k hre bez brankára, ale skúsení hostia si už nedali vziať víťazstvo, ktoré je ich 13. v rade.

Mojmír Trličík (tréner Liptovského Mikuláša): "Hneď v úvode sme prvé tri chyby kruto zaplatili. Potom sme boli lepší, ale hokej sa hrá na góly. Z 51 našich striel prešla do siete súpera iba jediná. Snažili sme sa, dreli sme, bol to náš súboj s obranou a najmä brankárom súpera. Blahoželám hosťom k víťazstvu, zároveň ďakujem našim chlapcom za obetavý výkon. Dali do toho všetky schopnosti, to sa musí oceniť, aj keď sa prehrá."

Róbert Pukalovič (tréner Slovana): "Málokto asi veril tomu, že po štyroch minútach, počas ktorých sme dali tri góly, bude rozhodnuté. Som veľmi rád, že sa tak stalo. Napriek tomu, že domáci mali niekoľko vyložených šancí, ktoré zlikvidoval náš výborný gólman. Musím vysloviť absolutórium všetkým hráčom, ktorí zasiahli do hry v tomto veľmi kvalitnom stretnutí."

(sita)

Páčil sa vám článok?