Tehelné pole sa znovu vracia do reprezentácie

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Keby to nebolo smutné, bolo by to už smiešne. Prvá vážna zmienka o búraní Tehelného poľa prišla v čase opätovnej voľby Františka Laurinca za šéfa slovenského futbalu (novinári sa vtedy bavili na tému, že štadión bude niesť jeho meno, na čo sa on len skromne usmieval).

Neskôr sa to opakovalo s polročnou pravidelnosťou a vždy nasledujúci polrok mal byť pre Tehelné pole tým posledným.

Keď sa napríklad belasí vracali do najvyššej súťaže, prezident Ľudovít Černák na tlačovke pred jarnou časťou nahlas uvažoval, či by bolo pre Slovan lepšie ísť od leta na Inter alebo do Petržalky (mimochodom, viac sa prikláňal k Petržalke...). To, že by sa štadión nemal búrať, o tom sa ani nediskutovalo. O dva roky neskôr, pred tohtoročnou jarnou časťou sa už nahlas hovorilo aj o turnaji, ktorý mal uzavrieť jednu kapitolu Tehelného poľa a na ktorý mala pricestovať pražská Sparta...

Dnes je teda Tehelné pole naspäť v reprezentácii a minimálne na jeseň (ďalší polrok?) bude hostiť výber Vladimíra Weissa. Z hľadiska tradície je to v poriadku, navyše ani ostatné slovenské štadióny nie sú práve najreprezentačnejšie, keď si napríklad uvedomíme, že v Trnave, kde sa pýšili zrekonštruovaným stánkom, im padá strecha na hlavu.

Problém je však v tom, že v slovenskom futbale znovu zbytočne padali rôzne vyhlásenia. Nie je predsa normálne, aby sa jeden týždeň vyhlásilo, že novým reprezentačným stánkom budú Pasienky a o pár dní sa zase zdesene tvrdilo, že štadión Interu je v dezolátnom stave. Naozaj si máme myslieť, že ten, kto vybral Pasienky za reprezentačný stánok, sa nebol ani raz pozrieť na to, ako tam vyzerajú šatne, koľko mužstiev tam bude na jeseň hrávať, aké maličké sú tam šatne...

Zdá sa teda, že rozhodnutie o Pasienkoch padlo bez toho, aby sa vôbec niekto prišiel na Inter zistiť, ako to tam vyzerá. Futbalový zväz pritom sídli asi sto metrov od Pasienkov a na štadión sa dá vojsť aj autom... Pasienky sú teda načas minulosťou, no chceme pripomenúť, že keď sa bude hľadať ďalší reprezentačný stánok, treba sa tam ísť aspoň mrknúť.

Dušan Blaško

Páčil sa vám článok?