Vajnory sa chcú napojiť na medzinárodné cyklotrasy

9.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vajnory má záujem na rozšírení turistických cyklotrás v Malokarpatskom regióne, ktoré by sa napojili na medzinárodnú turistickú cyklistickú sieť.

Projekt Malokarpatsko-šúrskej cyklomagistrály chcú Vajnory realizovať v spolupráci s Račou, Svätým Jurom, Pezinkom, Chorvátskym Grobom a rakúskym Golsom. Rátajú s poskytnutím nenávratného finančného príspevku z EÚ, s podporou Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Projektová dokumentácia cyklomagistrály v rámci programu Interreg III A Rakúsko - Slovensko ráta s prepojením cyklistických trás v intravilánoch pribratislavských obcí a má sa napojiť na medzinárodnú trasu Moravsko-dunajskej cesty. Tá sa začína na ľavej strane Dunaja pod Novým mostom, pokračuje okolo Karloveskej zátoky do Devína, ďalej popri rieke Morava až na Záhorie, s ďalším prepojením na medzinárodnú cyklistickú Dunajskú cestu z Passau do Budapešti.

Od projektu Malokarpatsko-šúrskej cyklomagistrály si dotknuté obce sľubujú najmä intenzívnejší rozvoj turistického ruchu v regióne.

(tasr)

Páčil sa vám článok?