Jar privítajú v Záhorskej Bystrici útokom na Pajštún

27.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Turistickým podujatím s názvom Jarný útok na hrad Pajštún chce bratislavská mestská časť (MČ) Záhorská Bystrica odštartovať novú tradíciu na privítanie jari. Zraz účastníkov bude v sobotu o 9:00 pri Ľudovom dome, pri soche sv. Floriána v Záhorskej Bystrici.

Ako ďalej povedal organizátor Ján Janata, akcia určená pre všetky vekové kategórie sa bude niesť v duchu zdravého turistického výletu spojeného s prehliadkou a výkladom z histórie hradu Pajštún. "Súčasťou podujatia mala byť aj skautská tradícia odkrývania hradu, teda dobrovoľníci by mali vyzbierať odpadky v okolí hradu a obnoviť ohniská. Po obhliadke sme však zistili, že okolie je pomerne čisté, takže táto časť nebude v programe zahrnutá," konštatoval Janata. Ako doplnil, pre účastníkov je zabezpečené aj občerstvenie formou minerálnych nápojov a typického opekaného špekáčika s chlebom alebo pečivom.

Bližšie informácie možno získať na telefónnom čísle 0910/ 960 711 alebo na emailovej adrese janata.jan@gmail.com. Podujatie organizuje Komisia školstva, mládeže, športu, informatizácie a cestovného ruchu pri miestnom zastupiteľstve v Záhorskej Bystrici.

(sita)

Páčil sa vám článok?