Slovan zdolal Poprad, v play-off privíta Žilinu

19.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti bratislavského Slovana zdolali na domácom ľade Poprad a spoznali aj svojho súpera vo štvrťfinále play-off. Je ním Žilina, ktorú belasí privítajú v prvých dvoch zápasoch extraligového play-off vo štvrtok 28. a v piatok 29. februára.

Slovanisti začali proti Popradu v jubilejnom stom vzájomnom zápase dobre a už v 3. min sa ujali vedenia po presnom zásahu Hujsu počas vylúčenia Martina Slováka. Následne mali možnosť hrať v početnej výhode dokonca celé štyri minúty, no hneď v úvode presilovky inkasovali po úniku Jabrockého. Keď však na trestnú lavicu odišiel práve autor popradského gólu, Hreus v hre 5 na 3 opäť poslal domácich do vedenia. Ubehlo presne 40 sekúnd a Hreus prekonal Melicherčíka v bránke Popradu opäť - 3:1.

V úvode druhého dejstva Podtatranci iba so štvoricou obrancov (Kasík dostal desaťminútový trest za nešp. správanie) statočne odolávali útokom už istého víťaza základnej časti extraligy a v 24. min zachránila Melicherčíka po strele Hančáka žrď. Zverenci trénera Františka Hossu dokonca sami podnikli niekoľko nebezpečných výpadov, Hovi bol však pozorný. V 34. min využil zlé vyhodenie puku z vlastnej tretiny Halaj, ktorý upravil na 3:2.

V úvode tretieho dejstva slovanisti pridali na dôraze, výsledkom čoho bol gól Mareka Urama do prázdnej bránky po vyšachovaní obrany Popradu. Až do samotného záveru sa domáci Slovan snažil zvýšiť svoje vedenie, no pozornému Melicherčíkovi už ani jeden puk neprenikol do bránky. Aj na druhej stránke Hovi zlikvidoval všetky pokusy súperových útočníkov, a tak si belasí pripísali na svoje konto štyridsiate víťazstvo v základnej časti.

Slovan Bratislava - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Góly: 3. Hujsa (Kropáč, Pavlas), 13. Hreus (Uram, Kapuš), 13. Hreus (Döme, Kapuš), 46. Uram (Döme, J. Kováčik) - 9. Jabrocký (Halaj, Bambúch), 34. Halaj (Jabrocký, Bambúch)
Vylúčení: 2:8 na 2 min, navyše: Kasík (Poprad) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Ország, D. Konc - Mášik, Müllner, 4761 divákov

Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Huba, Hančák, Sersen - Kuľha, Ľ. Pištek, Hujsa - Döme, Kapuš, Uram - Lažo, Hreus, Kropáč - I. Baček, Sýkora, Kokavec

Poprad: Melicherčík - Kasík, Bambúch, Dora, Turoň, Michal Segľa - Vrbata, Jarolín, Marcel Haščák - Martin Slovák, Halaj, Jabrocký - Martin Segľa, Lapšanský, Jasovský

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "S víťazstvom som spokojný. Poprad predviedol svoj typický útočný hokej. My sme hrali smerom dopredu dobre, v defenzíve sme však boli nekoncentrovaní. Ďakujem chlapcom za víťazstvo."

Jozef Skokan (asistent trénera Popradu): "Na Slovan sme neprišli brániť. Mali sme dostatok čistých šancí na to, aby sme duel otočili. Hokej sa však hrá na góly a tých dal viac domáci tím a zaslúžene vyhral."

(sita)

Páčil sa vám článok?