Artmedia Petržalka v Tipsport lige až štvrtá

27.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti Artmedie Petržalka obsadili na 11. ročníku tradičného zimného turnaja Tipsport ligy konečné 4. miesto, keď na víkendovom finálovom turnaji v Prahe na umelej tráve v Edene nestrelili z hry ani jeden gól a v nedeľňajšom zápase o 3. priečku prehrali s Libercom 0:1.

O výsledku rozhodol v 73. min Holeňák presnou strelou pravačkou z hranice pokutového územia. Úradujúci slovenský vicemajster si tak prilepšil "len" o 30 000 Kč, pre hráčov Liberec bola pripravená prémia 50-tisíc korún.

Víťazom turnaja sa napokon stali hráči druholigovej Marily Příbram, ktorí v popoludňajšom finále zvíťazili nad Teplicami 1:0 gólom Nechvátala z 4. min. Víťazný tím si odniesol finančnú prémiu 300 000 českých korún, neúspešný finalista zinkasoval 100-tisíc.

V súboji o bronz sa skôr bojovalo ako hralo. V úvode mohol skóre otvoriť Guédé, hlavou z piatich metrov však bránku tesne minul. Petržalka po inkasovanom góle mohla hneď vyrovnať, Pavol Ďurica z 20 m nebezpečne vystrelil, ale Uvarenko v bránke Liberca sa vytiahol.

"S výsledkom nemôžeme byť spokojní. Mali sme šance, súper však potrestal našu nepozornosť v obrane. Šancu sme dali hráčom, ktorí pravidelne nehrávajú. Snahu im nemôžem vyčítať, ale kvalita im chýbala. Bola to pre nás dobrá príprava," povedal po zápase pre český internetový portál efotbal.cz tréner Artmedie Vladimír Weiss, ktorý dal prvýkrát v príprave šancu aj Jánovi Kozákovi.

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar doteraz nehral, pretože sa nevedel dohodnúť s Petržalkou na novej zmluve, momentálne je však už v platnosti nový dvojročný kontrakt.

Finále:
FK Teplice (ČR) - Marila Příbram (ČR-II. liga) 0:1 (0:1)
Gól: 4. Nechvátal

Zápas o 3. miesto:
Slovan Liberec (ČR) - FC Artmedia Petržalka 1:0 (0:0)
Gól: 73. Holeňák

Zostava Artmedie: Hýll - Burák, Dosoudil, Pavol Farkaš, Patrik Mráz - V. Gajdoš (77. Halenár), Guédé, J. Kozák, G. Straka (70. Piroška), Obžera (11. Cleber Nascimento) - Pavol Ďurica

(sita)

Páčil sa vám článok?