Artmedia v Tipsport lige víťazne aj bez Kozáka

22.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra Artmedia Petržalka sa stali víťazmi D-skupiny 11. ročníka zimného turnaja na umelej tráve - Tipsport liga. Petržalčania triumfovali vo svojom poslednom utorkovom vystúpení nad Spartakom Trnava 3:1 (2:0).

Furbalisti Artmedie Petržalka bez straty bodu postúpili do pražského Final Four, ktoré bude 26. a 27. januára 2008.

FC Artmedia Petržalka - Spartak Trnava 3:1 (2:0)
Góly: Halenár, Piroška, Čvirik (z 11 m) - M. Tomčák

Aktuálna tabuľka D-skupiny:

1.

FC Artmedia Petržalka

3

3

0

0

8:2

9

2.

Spartak Trnava

3

1

1

1

5:4

4

3.

1. FC Brno

3

0

2

1

3:5

2

4.

Inter Bratislava

3

0

1

2

1:6

1

Hlavný tréner úradujúceho slovenského vicemajstra Artmedia Petržalka Vladimír Weiss stále nemôže v prípravných dueloch pred jarnou časťou Corgoň ligy 2007/08 počítať s kapitánom mužstva Jánom Kozákom. Dvadsaťsedemročný stredopoliar totiž stále nepodpísal nový kontrakt so svojím doterajším zamestnávateľom, a keďže starý mu vypršal koncom decembra 2007, momentálne je voľným hráčom.

"Stále som bez zmluvy, nič sa zatiaľ nepohlo dopredu. Mám rôzne ponuky od viacerých zahraničných klubov, ale nechcem nič konkretizovať. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne," povedal bývalý hráč Lokerenu, Košíc, Slavie Praha a West Bromwichu Albion počas utorňajšieho stretnutia Artmedie proti Spartaku Trnava v rámci bojov v D-skupine 11. ročníka Tipsport ligy, ktorý však sledoval len v úlohe diváka.

To isté platilo aj o ďalšom stredopoliarovi "čierno-bielych" Branislavovi Fodrekovi, ktorého na umelý trávnik Interu Bratislava nepustilo zranenie. "Mám problémy so stehenným svalom," stručne vysvetlil svoju súčasnú zdravotnú situáciu 26-ročný ofenzívny hráč, o ktorého sa počas zimného prestupového obdobia zaujíma Slovan Bratislava, kde bývalý hráč ruského Saturnu Moskovská oblasť futbalovo vyrastal.

Petržalčania si napokon aj bez svojich dvoch opôr s Trnavčanmi poradili, zvíťazili 3:1 a bez straty jediného bodu v troch zápasoch zaslúžene postúpili do pražského Final Four (26. a 27. januára 2008) tohto tradičného zimného turnaja.

(sita)

Páčil sa vám článok?