STaRZ chystá nové atrakcie a podujatia

10.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

O ďalšom smerovaní a investičných zámeroch Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) sme sa pozhovárali s jej novým riaditeľom Jozefom CHYNORANSKÝM.

- V prvom rade treba zdôrazniť, že mestská príspevková organizácia STaRZ je konsolidovaná, zabehnutá organizácia. Jej úlohou je uspokojovať záujmy širokej verejnosti v telovýchovnej, rekreačnej a športovej činnosti v meste, pričom sa tu narába s verejnými financiami a majetkom. Pokiaľ ide o moje predstavy a očakávania po nástupe do funkcie, dôraz budem klásť na komunikáciu s ľuďmi a na koordináciu ich činnosti. Výsledkom by mal byť zvýšený záujem Bratislavčanov o využívanie jednotlivých objektov a areálov, ktorý dosiahneme kvalitou prostredia, jeho prevádzky a údržby.

Aké investičné zámery má STaRZ na tento rok?

- Medzi priority vedenia mesta, mestského zastupiteľstva, a tým aj naše patrí pokračovanie v už začatej rekonštrukcii strojovne chladenia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, a to druhou etapou, pri ktorej sa preinvestuje asi 17 miliónov korún. Ďalšou prioritou je dobudovanie občerstvovacieho zariadenia na letnom kúpalisku v Lamači, aby bolo plne funkčné pre nadchádzajúcu letnú sezónu. Tam rátame s finančnými prostriedkami v objeme päť miliónov korún. Na letnom kúpalisku Rosnička plánujeme výstavbu trojdráhovej šmykľavky, finančné prostriedky na túto investíciu vo výške asi 13 miliónov korún sa pokúsime zabezpečiť pomocou Fondu telesnej kultúry. Budeme pokračovať vo výstavbe hlavných mestských cyklotrás. Už je právoplatné stavebné povolenie na tzv. Ružinovskú radiálu, čo je úsek od Bajkalskej po Košickú.

Máte v pláne zaviesť do činnosti STaRZ aj nejaké novinky?

- Okrem tradičných podujatí máme v pláne rozšíriť športovo-rekreačné aktivity Bratislavčanov o jedno až dve nové podujatia, nad ktorými sa zamýšľame a ktorých scenár začíname tvoriť. Verejnosť budeme o nich včas informovať.

Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?