Majstrovský HC Slovan čaká Super Six

10.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vážnosť prehliadky európskych hokejových majstrov síce nedosahuje prestíž futbalovej Ligy majstrov, no turnaj Super Six pomaly, ale isto naberá na vážnosti.

Tohtoročné podujatie sa koná od štvrtka do nedele v Petrohrade a slovenský majster Slovan naň odletel tesne pred prvým duelom s MoDo, vo štvrtok 10. januára. „Na turnaj sa tešíme. Máme už s ním svoje skúseností, verím, že ich zužitkujeme,“ prezradil manažér Róbert Pukalovič. Tréner Zdeno Cíger má k dispozícii takmer celý káder, najviac ho môže tešiť, že sa uzdravil aj Marek Uram. „Návrat do ligy proti Kežmarku ešte nebol úplne podľa predstáv, ale verím, že sa to bude čoraz viac zlepšovať a že v Petrohrade budem úplne v pohode. Koleno je v poriadku, keď vyjdem na ľad, vôbec naň nemyslím,“ prezradil M. Uram.

Slovanisti odohrali svoj prvý duel vo štvrtok proti MoDo, o deň neskôr ich čaká ruský Metallurg Magnitogorsk. „Verím, že sa vrátime spokojní,“ pokračoval Róbert Pukalovič a Marek Uram dodal: „Určite sa pokúsime skončiť čo najlepšie, do každého zápasu preto pôjdeme s cieľom vyhrať!“

Poslednou slovanistickou prípravou pred odletom bolo ligové stretnutie so Žilinou. Zverenci Zdena Cígera ho vyhrali 3:1, no svojho kormidelníka potešili len vo dvoch tretinách. „V druhej sme zahrali zle, našťastie, v záverečnej sme sa prebrali a víťazstvo sme už udržali,“ povedal Zdeno Cíger.

(mm)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie