V širšom centre je klzisko, opäť s prírodným ľadom

17.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

V strede Bratislavy je znova klzisko s prírodným ľadom. Tentokrát však nie je umiestnené v historickom centre, ale na Tyršovom nábreží v Sade Janka Kráľa na petržalskej strane Dunaja.

Ľadové Magio klzisko verejnosti slúži od dnešného dňa, no oficiálne ho pokrstia v utorok Diana Mórová a Juraj Mokrý. Na dnešnej tlačovej besede o tom informovali vedúci oddelenia marketingu a komunikácie Hlavného mesta SR Bratislavy Milan Vajda a vedúci odboru komunikácie T-Com Ladislav Faith.

Klzisko sa nachádza na mieste bývalej mestskej pláže. Korčuľovať sa možno na ploche 25 x 15 metrov. Po každej hodine a pol budú zriadenci plochu upravovať. Ľad by mal vydržať až do desiatich stupňov nad nulou, povedal Faith. Verejné klzisko bude otvorené až do 6. februára, no organizátori nevylučujú, že jeho prevádzku predĺžia. Pre verejnosť je prístupné každý deň a zdarma - v pracovné dni od 12:00 do 22:00 a cez víkend od 10:00 do 22:00. Záujem však majú aj niektoré petržalské základné školy, ktoré chcú mať na ploche hodiny telesnej výchovy, takže v niektorých časoch bude klzisko vyhradené pre školákov.

Súčasťou klziska je aj temperovaný stan s ponukou nápojov a jedál, možnosťou sledovania digitálnej televízie, wifi pripojenie, bezplatný internet či noviny a časopisy. Ďalej sú k dispozícii šatne, požičovňa korčulí a toalety. Na korčuliarov bude dohliadať dozor a v prípade zranenia poskytnú aj zdravotnú pomoc. Pre návštevníkov je pripravená aj filmová zábava. Každý deň od 16:30 do 20:00 budú korčuľovanie sprevádzať rozprávky, animované filmy a komédie, ktoré bude možné sledovať priamo z ľadovej plochy.

Pripravené sú aj sprievodné akcie. Na Vianoce budú ponúkať punč za zvýhodnené ceny. Na Silvestra bude ľadová plocha otvorená až do 2:00 ráno, pre korčuliarov pripravili aj diskotéku na ľade. Uvažujú tiež o karnevaloch pre deti aj dospelých či školou korčuľovania pre deti do 12 rokov vždy cez víkend pred obedom. Majú pripravený aj špeciálny program na stredy, túto sa bude zdobiť stromček. Deti však môžu ozdôbky doniesť až do Vianoc a zavesiť ju na stromček kedykoľvek.

Verejné ľadové plochy sú súčasťou každej metropoly a väčšinou bývajú v parkoch - v New Yorku v Central Parku, v Londýne v Kew Garden, v Paríži v blízkosti Eiffelovej veže. Magio klzisko nadväzuje na tradíciu klzísk, ktoré bývali od Vianoc 1999 na Hviezdoslavovom námestí pred historickou budovou SND. Tieto mali solídnu návštevnosť, až kým Staré Mesto nevymenilo prírodný ľad za syntetický. Vajda vysvetlil, že síce niektoré bratislavské mestské časti svoje exteriérové klziská majú, no občan Bratislavy chce k ľadovej ploche aj napríklad bar či požičovňu korčulí.

(sita)

Páčil sa vám článok?