Dres trénera Jána Filca visí v Ružinove

2.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovský hokej je pyšný na svojich bývalých hráčov a trénerov. Svedčí o tom aj posledná akcia - vyvesenie dresu trénera majstrov sveta z roku 2002 Jána Filca pod strechu Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu.

Hokejový klub 99 Ružinov a Ján Filc patria k sebe ako hokej a Bratislava. Bývalý kormidelník slovenskej reprezentácie v Ružinove trénoval (v bývalej BEZ-ke dokonca chytal, neskôr viedol Danubiu, ktorej pokračovateľom je práve Ružinov), v súčasností s ním zase úzko spolupracuje.

„V ružinovskom klube pracujú ľudia, ktorých mám rád a s ktorými si máme čo povedať. Dobre si rozumieme najmä v oblasti mládeže a spoločne máme hlavný cieľ - vytvoriť pre mládež najlepšie podmienky,“ zdôraznil Ján Filc na slávnosti. Jeho snom je otvoriť hokejové lýceum, podobného zariadenia, aké fungujú v zahraničí, aj keď častejšie vo forme futbalových škôl. „Láka ma táto myšlienka, skĺbenie športovej kariéry so vzdelávaním,“ prezradil Ján Filc.

Jeho nápad by mal dozrieť v priebehu roka, do úvahy okrem Ružinova prichádzajú aj Piešťany. V Bratislave by to znamenalo spoluprácu so športovým gymnáziom plus vytvorenie ďalších podmienok na rast mladých hokejistov. „Som rád, že v súčasnom ružinovskom vedení sú ľudia, ktorých zaujíma nielen ružinovská, ale vlastne aj celá bratislavská mládež. Verím, že sa spolupráci bude dariť, pretože osoh z toho bude mať celý slovenský hokej,“ dodal Ján Filc.

(mm)
Páčil sa vám článok?