Laureáti Ceny primátora sú už známi

20.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

V piatok 20. apríla udelil bratislavský primátor Andrej Ďurkovský Cenu primátora hlavného mesta SR Bratislavy na rok 2007.

Cenu si tento rok prevzala učiteľka Alena Sklenáriková za obetavú prácu na prvom stupni základnej školy. Začínala v roku 1986 v ZŠ Gessayova, od roku 1988 učí v ZŠ na Černyševského ulici. Deťom sa venuje aj v osobnom voľne. Organizuje pre ne výlety, súťaže, besedy. Kvôli nim sa naučila korčuľovať ako 46-ročná.

Za celoživotné dielo s dôrazom na jedinečnú knižnú tvorbu o histórii a osobnostiach bratislavského športu získal cenu športový novinár a publicista Jozef Kšiňan. Pôsobil v denníkoch Pravda, Práca a Smena, vyše 20 rokov v TASR. Napísal všetky kroniky a knihy o futbalovom Slovane a bol hlásateľom počas hokejových zápasoch na zimnom štadióne.

Člen rádu františkánov a študent teológie Andrej Čierny - brat Filip si prevzal cenu za pomoc bezdomovcom žijúcim na území Bratislavy. Vedie pre nich klub Hľa, človek, na ktorého stretnutiach sa vždy zíde okolo sto bezdomovcov. Je pre nich oporou a dáva im nádej do života.

Hasič Ján Nagy získal cenu za celoživotnú obetavú službu v Hasičskom a záchrannom útvare Bratislavy. Slúži v ňom už 35 rokov, počas ktorých absolvoval takmer 10 000 zásahov na záchranu ľudských životov a majetku.

Primátor Andrej Ďurkovský po štvrtýkrát udelil Cenu za podnikateľský čin. Dostal ju predseda dozornej rady poisťovne Kooperatíva Günter Geyer za vynikajúci podiel na rozvoji slovenského poisťovníctva a za výrazný príspevok poisťovne Kooperatíva, a. s., k ekonomickému a spoločenskému rozvoju hlavného mesta SR Bratislavy.

(tasr)
Páčil sa vám článok?