Primátor v piatok udelí ceny osobnostiam Bratislavy

18.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Cenu primátora Bratislavy na rok 2007, bronzovú sošku rytiera Rolanda, udelí v piatok primátor Andrej Ďurkovský počas slávnostného večera, ktorý sa začne o 19.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

Na cenu sú nominovaní štyria laureáti, ich mená však zostanú utajené až do okamihu vyhlásenia. Večerom bude sprevádzať Alena Heribanová, v programe vystúpi Marián Varga s Moyzesovým kvartetom.

Udeľovanie Ceny primátora nadväzuje na tradíciu založenú na bratislavskej radnici v januári roku 1993 vtedajším primátorom Petrom Kresánkom. Jej nositeľom sa môže stať občan hlavného mesta, ktorý vo svojom odbore celoživotným dielom prispel výnimočným spôsobom k dobru a blahu Bratislavy.

Doteraz bolo ocenených takmer 50 Bratislavčanov, medzi nimi Milan Rúfus, Peter Lipa, Július Satinský, Hilda Múdra, Karol Matulay, Ľudovít Rajter, Ivan Chodák, Mária Ďuríčková, Anton Srholec, Jozef Kroner, Emília Vášáryová, Ján Filc či divadlo Astorka - Korzo 90 a Radošinské naivné divadlo, ale aj reprezentanti menej známych oblastí ľudskej činnosti.

(sita)

Páčil sa vám článok?