Poslanci odmietli výstavbu tzv. sektbaru

3.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po vyše jednom roku zrušili poslanci miestneho zastupiteľstva Starého Mesta uznesenie svojich predchodcov, ktorí súhlasili s výstavbou tzv. sektbaru na Hviezdoslavovom námestí.

Toto uznesenie bolo prijaté 21. februára 2006 počas predchádzajúceho volebného obdobia. Proti výstavbe sa potom zdvihla vlna nevôle zo strany občanov, ktorí zorganizovali petíciu. Jeden pokus v priebehu minulého roku, ktorým by sa uznesenie na návrh jedného poslanca zrušilo, stroskotal.

Až v roku 2007, po marcovej diskusii občanov na verejnom zhromaždení o tomto probléme, sa nové miestne zastupiteľstvo rozhodlo, že uznesenie o výstavbe sektbaru v plnom rozsahu zruší.

Podľa informácií staromestskej hovorkyne Aleny Kopřivovej dohodu o spolupráci pri projekte sektbaru na Hviezdoslavovom námestí podpísali v apríli 2005 starosta mestskej časti Staré Mesto Peter Čiernik, riaditeľ VEPOS-u a investor Ladislav Borároš. Pre mestskú časť z nej nevyplýva žiadna sankcia.

V dohode sa uvádza, že ak nedôjde k naplneniu zámerov, ktoré sú v nej uvedené, dohoda po roku zaniká. Mestská časť a VEPOS sa v nej zaviazali, že budú súhlasiť so stavbou (čo sa vo februári 2006 aj stalo), uzatvoria zmluvu o nájme pozemku na Hviezdoslavovom námestí (stalo sa v apríli 2005), predložia projekt poslancom a budú spolupracovať. Stavebník sa zaviazal predložiť kalkuláciu, postaviť sektbar na vlastné náklady, prevádzkovať WC po dobudovaní objektu a podieľať sa na prestavbe hudobného pavilónu.

Na ďalších podrobnostiach sa obe strany mali dohodnúť v doplňujúcich zmluvách, ktorými však miestny úrad nedisponuje.

K výstavbe sektbaru nikdy nedošlo, dokonca nikto nepožiadal ani o začatie konania o územnom rozhodnutí, konštatovala A. Kopřivová.

(rob)

Páčil sa vám článok?