Časť pozemkov za mostom mesto predá, časť zamení

28.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Časť pozemkov za Starým mostom, na ktoré mesto vlani vypísalo dve ponukové konania a potom ich zrušilo, sa stane predmetom transakcie, ktorá umožní výstavbu depa pre električky v Janíkovom dvore.

Dvakrát vypísané a zrušené ponukové konanie sa týkalo pozemkov s rozlohou 10 hektárov na území ohraničenom Starým mostom, Klokočovou, Kočánkovou a Einsteinovou ulicou. V súčasnosti mesto pripravuje predaj a zámenu časti z nich s rozlohou 5,7 hektára.

Územie je rozdelené na štyri sektory, z čoho na dvoch z nich, situovaných bližšie k Einsteinovej ulici, je možná výstavba polyfunkčných objektov do výšky 21, resp. 8 nadzemných podlaží a na druhých dvoch, situovaných bližšie k Dunaju, je možná výstavba do výšky 4 + 1 nadzemné podlažie, pričom sa tu počíta s vybudovaním kultúrno-spoločenského centra, cirkevných a športových zariadení.

Prvé dva sektory chce mesto predať  súkromnej firme za cenu 19 059 korún za štvorcový meter, druhé dva chce zameniť za pozemky s rozlohou 9,1 hektára v Janíkovom dvore. Pozemky, ktoré patria spoločnostiam Popper Capital, a.s., a Poplatky, a.s., mesto potrebuje na to, aby získalo priestor potrebný na vybudovanie depa pre električky, ktoré majú premávať na plánovanej električkovej trati spájajúcej Petržalku s centrom mesta.

(juh)

Páčil sa vám článok?