Mesto chce vybudovať niekoľko parkov

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

O výstavbe v meste, územnom pláne, mestských parkoch, zeleni, ale aj o mestskej polícii sme sa krátko pozhovárali s námestníkom primátora Bratislavy Tomášom KORČEKOM.

- Otázky spojené s výstavbou v meste bude riešiť nový územný plán, ktorý sa pripravoval od roku 1993, keď bola prijatá aktualizácia starého územného plánu. Budeme musieť počkať, kedy sa návrh nového územného plánu dostane do mestského zastupiteľstva. Zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či pôjde o návrh identický s tým, ktorý už raz mestské zastupiteľstvo prerokovávalo, a potom ho budeme meniť formou zmien a doplnkov, alebo či do návrhu ešte budeme zapracovávať niektoré pripomienky mestských častí a iných subjektov, ktoré do neho zatiaľ zapracované neboli, čo by si vyžiadalo oveľa dlhší čas.

Avizovali ste, že sa zasadíte o vytvorenie nových mestských parkov - môžete už uviesť nejaké podrobnosti?

- Mestská záhradníčka vytypovala osem lokalít, v ktorých by sa mohli vybudovať mestské parky. Vo vysokom štádiu je príprava parčíka oproti Národnej rade SR v lokalite Strelecká - Mudroňova, druhá relevantná lokalita je medzi Malým a Veľkým Draždiakom. Čo sa týka zelene v meste všeobecne, chceme zvýšiť objem prostriedkov na výsadbu novej a údržbu existujúcej zelene a zamerať sa na to, aby vzniklo čo najviac zelených plôch použiteľných na relax obyvateľov Bratislavy.

Akú perspektívu má už dávnejšie pripravovaný zámer vytvorenia metropolitnej polície?

- Projekt metropolitnej polície je stále aktuálny, mesto má pripravený legislatívny návrh, keďže však zákonodarným orgánom je Národná rada SR, musia sa uskutočniť rokovania medzi primátorom a premiérom, resp. ministrom vnútra. Vláda by mala k zaujať k tomuto zámeru pozitívny postoj, ktorý musí verifikovať Národná rada SR. Dúfam, že vláde záleží na bezpečnosti obyvateľov Bratislavy a nepostaví sa k tejto legislatívnej iniciatíve mesta Bratislava macošsky.

Zhováral sa Juraj Handzo

Páčil sa vám článok?