Námestníkom primátora sa stal F. Dej

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestské zastupiteľstvo na prvom tohtoročnom zasadnutí schválili zmenu svojho rokovacieho poriadku. Podľa nej majú občania mesta právo vyjadriť na zasadnutí zastupiteľstva svoj názor priamo k prerokovanému bodu programu po tom, ako sa na tom uznesie nadpolovičná väčšina prítomných poslancov.

Okrem toho občania majú právo vystúpiť na rokovaní mestského zastupiteľstva aj v prípade, ak chcú vyjadriť svoj názor k problematike, ktorá nie je predmetom rokovania - v bode Rôzne, a to bez hlasovania parlamentu po tom, ako im predsedajúci udelí slovo. Časový rozsah vystúpení však nesmie presahovať 3 minúty.

Mestské zastupiteľstvo zvolilo aj nového námestníka primátora pre dopravu a dopravné stavby. Stal sa ním František Dej (SDĽ), doterajší poslanec mestského zastupiteľstva za mestskú časť Podunajské Biskupice. Vo funkcii tak nahradil zosnulého Jaroslava Jelšíka, ktorý bol námestníkom primátora od januára 1999. F. Dej stal aj členom predstavenstva Dopravného podniku Bratislavy.

Mestské zastupiteľstvo schválilo aj bezodplatný prevod zdravotníckych zariadení, ktoré boli v zriaďovateľskej pôsobnosti Krajského úradu v Bratislave do vlastníctva hlavného mesta s následným zverením mestským častiam Karlova Ves, Nové Mesto, Ružinov, Petržalka, Čunovo a Rusovce.

Návrh organizačnej štruktúry magistrátu bol z rokovania magistrátu stiahnutý a poslanci ho prerokujú na niektorom z nasledujúcich zasadnutí.

(brn)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie