Doručovanie výmerov k dani by nemalo zahltiť poštu

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Doručovanie výmerov k dani z nehnuteľnosti by tento rok už nemalo na poštách spôsobiť komplikácie. Minulý rok totiž mesto poslalo občanom výmery nárazovo a na poštách sa tvorili rady.

Podľa riaditeľky bratislavského magistrátu Anny Pavlovičovej chcú podobnej situácii predísť tak, že výmery budú posielať najprv právnickým osobám, potom na rad prídu daňovníci, ktorí majú daň rozdelenú na štyri splátky a napokon ich pošlú zvyšným občanom. "Určite ich nebudeme posielať naraz a na poslednú chvíľu tak, ako v minulom roku," dodala Pavlovičová.

Pracovníci oddelenia centrálneho výberu daní vlani začali posielať 4 168 platobných výmerov právnickým osobám 19. apríla, koncom apríla začali posielať výmery pre 174 082 fyzických osôb. Občania, ktorí dostanú výmery, sú daň z nehnuteľností povinní zaplatiť do konca mája.

Priznanie k dani z nehnuteľnosti podávajú do 31. januára tohto roka len tie fyzické a právnické osoby, ktorým pribudla nehnuteľnosť alebo nastala zmena oproti vlaňajšiemu roku. Najneskôr do 15. mája dostanú všetci daňovníci platobný výmer, ktorý musia uhradiť do 31. mája 2007.

Daňovníci si môžu tlačivá vyzdvihnúť na oddelení pre správu miestnych daní a poplatkov na Bazovej ulici 6, nájdu ho aj na internetovej stránke www.bratislava.sk. Tlačivo na internete je označené nápisom VZOR, daň je však možné priznať aj prostredníctvom takéhoto tlačiva.

(sita)

Páčil sa vám článok?