Aj Devín už má novú samosprávu

26.12.2006
Páčil sa vám článok?

Zástupcom devínskej starostky sa znovu stal poslanec a doterajší vicestarosta Rastislav Kunst (KDH, SZS, PS). Hlasovaním o tom rozhodli novozvolení devínski poslanci na dnešnom prvom mimoriadnom zasadnutí.

Poslanci taktiež zvolili predsedov šiestich komisií a predsedu redakčnej rady pre miestne periodikum a schválili prijatie troch nových zamestnancov miestneho úradu. Na programe zastupiteľstva bolo aj schvaľovanie platu starostky, ktorá bude na základe rozhodnutia poslancov poberať plat 38-tisíc korún. Poslanci taktiež schválili rozpočtové provizórium na január 2007 vo výške jednej dvanástiny krízového rozpočtu roku 2006. Na zasadnutí zastupiteľstva bol tiež prijatý harmonogram zasadnutí na rok 2007, ktoré sa budú konať vždy o 18.00 h.

Keďže je mestská časť od apríla 2005 v nútenej správe a doteraz sa jej nepodarilo vynulovať svoj dlh, starostka Ľubica Kolková je pripravená rokovať s magistrátom, s Ministerstvom financií SR i so štátnymi orgánmi. "Záležitosť sa musí riešiť na parlamentnej úrovni, sama mestská časť nemá na oddlženie prostriedky. Škrtením v rozpočte sme schopní ročne ušetriť jeden až dva milióny, dlh je však viac ako sto miliónov, tak si viete predstaviť, kedy by sme ho mohli splatiť," konštatovala Kolková. Podľa starostky by mala prejsť úpravou aj internetová stránka mestskej časti. Kolková chce tiež vyriešiť situáciu okolo výstavby sídliska Devín-záhradky.

Z deväť členov v miestnom parlamente sedí sedem poslancov za koalíciu KDH, Strana zelených Slovenska a Prosperita Slovenska, dvaja poslanci reprezentujú koalíciu SDKÚ-DS a OKS.

Páčil sa vám článok?