Smutný výpočet: Bazény v petržalských školách dožili

14.10.2023
0

Zdroj: (in)

Páčil sa vám článok?

Začiatkom prázdnin začala rekonštrukcia plavárne na ZŠ Pankúchova (na foto). Ako sú na tom ďalšie? V 80-tych rokoch minulého storočia boli vybudované na Budatínskej 61, Dudovej 2, Holíčskej 50, Pankúchovej 4 a Turnianskej 10.

Ako informoval starosta Ján Hrčka počas diskusie online, počas prázdnin sa na Pankúchovej podarilo vykonať 90 percent búracích prác, „ktorými sme sanovali statické poruchy spôsobené nevhodným podložím“. „Práce sú naplánované na 12 mesiacov a budú prebiehať počas celého školského roku s prijatými opatreniami, aby čo najmenej rušili a obmedzili prevádzku školy a vyučovanie,“ uvádza sa v Správe o stave plavární v objektoch základných škôl, ktorú na septembrovom zastupiteľstve dostali petržalskí poslanci. Opisuje stav bazénov, do ktorých sa desaťročia neinvestovalo.

Plaváreň na Budatínskej v súčasnosti nie je v prevádzke, ale mestská časť ráta s kompletnou rekonštrukciou. Bazén takisto vykazuje statické poruchy a v príprave je projektová dokumentácia pre stavebné povolenie.
Plaváreň na Dudovej 2 „nespĺňala už v 80-tych rokoch podmienky pre Kolaudáciu uvedeného priestoru z hľadiska konštrukčných výšok...“ V súčasnosti sa priestory využívajú pre tanečnú školu a iné mimoškolské aktivity.

Na Holíčskej je stav podobný Budatínskej a takisto má mestská časť v pláne rekonštrukciu tohto bazéna. Rovnako aj tu sa ráta aj so vstupom a využívaním plavárne imobilnými žiakmi.

Jediný funkčný bazén má aktuálne ZŠ Turnianska. „V súčasnej dobe je bazénová časť a technologické vybavenie v prevádzke len vďaka zvýšeného úsilia vedenia školy. Samotná prevádzka bazéna si vyžaduje neustále opatrenia,“ uvádza sa v správe s tým, že aj pre tento bazén sa spracúva projektová dokumentácia.

(pn)

Páčil sa vám článok?