Napísali ste nám 03/1998

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcem sa vám poďakovať za informácie, ktoré ste uverejnili o Bratislave, Námestí SNP, ale aj o Petržalke. Uvádzate aj názory obyvateľov Bratislavy, s ktorými sa možno stotožniť. Nie som však za odstraňovanie názvov ulíc po ruských spisovateľoch, čo nemožno viazať na komunistický režim.

Kultúra má trvalejšiu hodnotu. Bolo by zaujímavé, keby ste v budúcich číslach zverejnili aj riešenie dopravy v Bratislave. Je veľa variantov a názorov, ale cestovanie je z roka na rok horšie.

Július Forsthoffer, Petržalka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Dovoľujem si vám napísať niekoľko riadkov. Denne cestujem električkou, pretože som vdova a auto nemám. Z električky pozorujem úpravy, ktoré sa vykonávajú na budovách i komunikáciách. Veľmi sa hanbím za to, že Nový most (predtým SNP) je celý počmáraný rôznymi sprejmi. Takisto Most Lafranconi. Čo si o nás pomyslia turisti, ktorí prídu do Bratislavy. Hrôza je sa na to pozerať. Hanba nášmu peknému mestu. Dúfam, že zariadite potrebné, aby nastala náprava v tomto smere.

Ľudmila Petrovičová, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Srdečné blahoželanie k vášmu skvelému a vynikajúcemu nápadu vydávať takéto všestranné a perfektné noviny. Som rodená Bratislavčanka, skôr narodená, a niektoré vaše články akoby ma pohládzali a pripomínali mladosť. Ak ich nebudem mať v schránke, prídem si po ne. Srdečné pozdravenia a veľa šťastia. Živió, mnoga leta!

Mária Nováková, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
S veľkým potešením som privítal vaše-naše noviny. Myslím si, že mnoho čitateľov by si rado prečítalo článok na nasledujúcu tému. Denne sme svedkami zápchy a následne zamorenia priľahlej oblasti Bajkalskej a Trnavskej ulice. Istotne veľké množstvo našich obyvateľov by sa rado dozvedelo, ako to stojí s budovaním prepojenia Prístavného mosta s diaľnicou na Trnavu. Diaľnice sa po celom Slovensku budujú vo veľkom štýle, pri Kittsee sa buduje bez momentálnej akútnosti množstvo objektov pre diaľničný uzol, no s prípojkou Prístavného mosta s diaľnicou na Trnavu sa ešte ani nezačalo. Mohli by ste uverejniť, aký je stav príprav a časové perspektívy dokončenia tejto prípojky? Aké sú problémy a v čom to väzí, že sa to tak tiahne?

K. Petit, Bratislava
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Nedávno sme sedeli na lavičke pred kaviarňou Maximilián na Hlavnom námestí. Bolo 22.30 a korzo sa hemžilo ľuďmi. Bolo nám tam veľmi príjemne. V rozhovore nás vyrušil asi 50-ročný opitý pán. Prihovoril sa jednej z nás, či mu niečo povedala. Ona mu odpovedala, že nie. „A prosím, pokračujte vo svojej ceste,“ povedala. On jej začal nadávať, že je stará k...a a p...a. V to som sa ozvala ja a povedala som mu, aby odišiel, lebo zavolám políciu. To ho strašne nahnevalo a začal nás vyháňať z lavičky, aj udrieť nás chcel a kričal, že on je NÁČELNÍK. Rozišli sme sa so strachom a hrôzou. Nikto sa nás nezastal, nablízku nebol ani jeden mestský policajt . Pán Boh nás ochraňuj od takýchto NÁČELNÍKOV. A tak sa pýtam, nemali by sa prechádzať po korze mestskí policajti? Ešte stále sa tu treba večer báť, aj keď je námestie plné ľudí. Je tu veľa zahraničných turistov, ktorých tiež títo ľudia obťažujú. Stred mesta ožil, začína sa podobať Viedni, Budapešti, ale ešte stále je tu to ALE.

J. Mészárošová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie