Prečo zmenili čas vstupu do Medickej?

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Som mamička na materskej dovolenke s dvojročným chlapcom. Ďalšie dieťatko čakáme koncom septembra. Moja rodina býva v časti Staré Mesto neďaleko Medickej záhrady.

Už dlhší čas navštevujem tento park so synčekom, ktorému sa tam veľmi páči. Doteraz sme boli veľmi spokojní. Pracovníci firmy VEPOS sa skutočne vzorovo starali o tento park, ktorý sa stal pre nás „oázou pokoja“ v rušnom strede mesta. Verím, že píšem aj za mamičky a ľudí, ktorí si sem chodia oddýchnuť.

Keďže môj syn vstáva skoro ráno a letné horúce počasie nám nedovolí byť na slnku dlhšie doobeda a najmä cez obed, chodili sme do „našej Medickej“ už ako ranné vtáčatá po ôsmej, keď tam bolo najpríjemnejšie. Nedávno nás však čakalo nemilé prekvapenie. Brána zavretá, žiadny oznam o zmene otváracích hodín (pri vchode z Poľnej ulice)... Dostali sme odpoveď od zamestnankyne VEPOS-u, že otvárať sa bude až od desiatej, a tak to má byť už natrvalo (?!). Vraj nariadenie mesta...

Rada by som vedieť, kto a z akého dôvodu vydal také nezmyselné rozhodnutie a ešte k tomu bez oznámenia občanom? Nevidím žiadny rozumný dôvod, ktorý viedol k uvedenej zmene. Pre koho vlastne slúži takýto park v strede mesta? S našimi deťmi sme odkázaní na špinavé pieskoviská a trávniky alebo zaprášené a hlučné ulice, kde treba neustále dávať pozor, a to aj na chodníkoch, aby nás nezrazilo auto. Neviem, či sa niekto nad tým zamýšľa.

Ing. Hana Hlaváčiková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Poznámka redakcie: Dôvod zmeny otváracích hodín v Medickej záhrade sme zisťovali na Miestnom úrade Bratislava - Staré Mesto. Ako nás informovala vedúca oddelenia verejného poriadku Soňa Kardelisová, dôvodom zmeny prevádzkových hodín bola snaha zabrániť, aby do Medickej záhrady chodili psíčkari venčiť psov. „Keďže Medickú záhradu navštevujú aj malé deti, vychádzame v ústrety užívateľom, aby záhrada a najmä pieskovisko vyhovovali hygienickým normám,“ povedala nám. My k tomu dodávame, že určite existuje aj iný spôsob ochrany tohto priestoru - napríklad úplný zákaz vstupu psov do Medickej záhrady, ktorého porušenie by mohla sankcionovať Mestská polícia. Prvého septembra nadobudne platnosť všeobecne záväzné nariadenie o niektorých podmienkach držania psov na území mestskej časti, ktoré v júni prijalo miestne zastupiteľstvo a ktoré takýto postup umožňuje.

Páčil sa vám článok?