Vo Vajnoroch vyrastie nové zariadenie pre seniorov

4.10.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Bratislava - Vajnory vyrastie v najbližšom období nové moderné a komfortné zariadenie pre seniorov. Bude sa nachádzať na rohu ulíc Kataríny Bruderovej a Pri pastierni priamo v srdci Vajnôr.

Peniaze Vajnory získali z fondov Európskej únie prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu a zmluva je pripravená na podpis. "Je to investícia, ktorá by sa len z financií mestskej časti mohla ťažko podariť, preto som rád, že popri iných projektoch ako je základná škola alebo integrované parkovisko sme znovu získali nemalé finančné prostriedky na investície z vonkajších zdrojov," vyjadril sa starosta mestskej časti Michal Vlček.

V roku 2021 mestská časť podala projekt na výstavbu nového zariadenia pre seniorov. Celkový projekt bol vo výške 1,1 milióna eur. V rámci operačného programu Európskej únie z toho získala 1,05 milióna, čo predstavuje 95 percent nenávratného finančného príspevku. V rámci týchto peňazí nepôjde len o stavbu, ale aj o jej komplexné vnútorné vybavenie.

Nové zariadenie doplní existujúce kapacity pre seniorov. Predpokladaný termín jeho výstavby je rok 2023. A v roku 2024 už by malo byť k dispozícií pre záujemcov, ktorí ho potrebujú. 

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie