Ružinovskí poslanci majú v utorok v programe pár dôležitých bodov

27.9.2022
0

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

Do komunálnych volieb zostáva už iba mesiac a poslancov v Ružinove čaká dnes (v utorok) posledné riadne miestne zastupiteľstvo v tomto volebnom období. Ako priblížil na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren, schvaľovať na ňom majú najmenej tri dôležité veci, za ktorými sa skrývajú roky práce.

Prvým z týchto dôležitých bodov je odkúpenie pozemku pod ruinou bývalého bufetu Rohlík na Trávnikoch.

"Určite viete, že pred dvoma rokmi sa mi podarilo vyjednať zámenu s ministerstvom zdravotníctva, vďaka ktorej mesto získalo všetky pozemky okolo jazera Rohlík. Vďaka tomu tam už nehrozí výstavba, územie máme pod kontrolou. Posledným kúskom, ktorý nám chýba, je práve okolie špatiaca ruina bývalého bufetu, ktorá je súkromnou stavbou na pozemku okresného úradu. A práve okresný úrad je po rokoch rokovaní ochotný nám pozemok predať za pár tisíc eur, následne budeme môcť začať riešiť odstránenie ruiny bufetu a urobiť tu niečo pekné, verejno-prospešné, pre ľudí," vysvetlil Chren. 

Druhým bodom je získanie Vlčieho hrdla, ktoré je na území Ružinova, ale pozemky, cesty, chodníky aj zeleň na bývalom pohotovostnom sídlisku sú súkromným vlastníctvom spoločnosti Slovnaft. "Tým pádom síce obyvatelia Vlčieho hrdla platia dane rovnako ako všetci ostatní obyvatelia Ružinova, ale nedostávajú za ne od nás takmer žiadne služby. Sľúbil som, že tento stav zmením a po takmer dvoch rokoch rokovaní sa nám podarilo so Slovnaftom dohodnúť deal: cesty a chodníky nám prevedie do majetku, pozemky a zeleň prenajme za jedno euro. A my sa od jari, ak dohoda prejde, začneme o sídlisko na Vlčom hrdle starať rovnako ako o ostatné sídliská v Ružinove. Konečne budeme môcť doplniť lavičky, smetné koše, postupne začať opravovať chodníky…" vysvetlil starosta.

Ďalším bodom bude schválenie projektu, ktorým sa mestská časť pokúsi pre Ružinov získať ďalšie fondy EÚ - konkrétne státisíce eur, ktorými by mohli byť refundované náklady na rekonštrukciu kultúrnej pamiatky, požiarnej zbrojnice v Prievoze. "Ak sa nám podarí tieto peniaze vybojovať, zaväzujem sa, že zostanú použité v Prievoze - konkrétne ich odložíme na rekonštrukciu vedľajšej starej radnice, kde sme práve ukončili pamiatkový prieskum a objavili aj kopu nových zaujímavostí," zakončil starosta.

(ms)

Páčil sa vám článok?