ZŠ Ostredková v Ružinove bude mať nový pavilón so siedmimi triedami

8.9.2022
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy (ZŠ) Ostredková v bratislavskom Ružinove vybudujú nový pavilón, čím sa zvýši kapacita školy. Budovu majú postaviť za osem mesiacov. Jej súčasťou bude sedem základných kmeňových tried, dve odborné učebne a telocvičňa pre 500 ľudí. Pri príležitosti štvrtkového poklepania základného kameňa o tom informoval starosta Ružinova Martin Chren.

 "Pevne verím, že na budúci školský rok od 1. septembra 2023 už deti z Ostredkov budú chodiť do tejto úplne novej školy, ktorá by, mimochodom, mala byť najmodernejšia u nás v Ružinove a pravdepodobne aj v Bratislave," uviedol Chren. Priblížil, že pri projektovaní sa použili všetky dostupné najmodernejšie technológie, ako napríklad solárne panely či vnútorná rekuperácia vzduchu bez klimatizácií. Projekt má byť energeticky úsporný. Financovaný bude z eurofondov.

"Tento rok sme zobrali 100 prvákov, pričom miesto sme mali pre 50. Ale len 100 prvákov bolo zo spádovej oblasti z Ostredkov," podotkol Chren s tým, že dve triedy prvákov majú na inej škole krížom cez park. Zároveň upozornil, že poslednú školu v Ružinove postavili pred 55 rokmi.

Zdroj: BSK

Výstavba nového pavilónu školy sa financuje z eurofondov. "Kraj na seba prevzal úlohu lobistu za finančné prostriedky v Bruseli. Vybavili sme balík peňazí, ktorý dnes presahuje 63 miliónov eur. Z nich sa v prvom kole bude realizovať 26 školských projektov na území Bratislavského kraja," spresnil predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba.

Zdroj: BSK

Starosta Ružinova tiež pripomenul, že pred dvoma rokmi získali do prenájmu budovu v areáli gymnázia Ladislava Novomestského. "Máme takmer hotovú základnú školu, ktorú sme začali stavať minulý rok na Medzilaboreckej ulici. Tá bola stavaná inou technológiou," doplnil Chren.  

Zdroj: BSK

(TASR) 

Páčil sa vám článok?