OĽANO podporí v kandidatúre na primátora Bratislavy M. Mlýneka

30.8.2022
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Koaličné hnutie OĽANO podporí v kandidatúre na primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách prednostu staromestského miestneho úradu Martina Mlýneka. Uviedol to predseda OĽANO pre Bratislavský kraj Ivan Kotúček. Mlýnek má pri kandidatúre podporu aj strán OKS, Nova a Zmena zdola.

"OĽANO sa v Bratislave prikloní ku kandidátovi strany OKS Martinovi Mlynekovi, ktorého podporuje aj Nova a Zmena zdola. Tak ako v každých komunálnych voľbách a v každom meste, dávame prednosť kandidátom, ktorí ponúkajú kvalitný program a vždy vo svojom verejnom živote presadzujú transparentnosť," skonštatoval Kotúček.

Mlýnek v auguste potvrdil, že zvažuje kandidatúru na primátora Bratislavy. Svoj post v tohtoročných voľbách chce obhájiť súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý je zároveň predsedom novej mestskej strany Team Bratislava. Tá spoločne so stranou SaS a hnutím Progresívne Slovensko vytvorila predvolebnú koalíciu. Kandidatúru ohlásil aj súčasný starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, ktorý je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina. Kandidovať ako nezávislý chce niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?