VIDEO Lepšia bezpečnosť? Pribudlo nové špeciálne osvetlenie nad priechodom na Tomášikovej, kde zomrela vietnamská študentka

11.7.2022
Tomášikova priechod pre chodcov

Zdroj: Martin Patoprstý

Páčil sa vám článok?

Náraz bol taký silný, že telo dievčaťa odhodilo až do vzdialenosti dvadsať metrov. Záchranári robili, čo mohli. Takmer hodinu sa snažili mladý život zachrániť. Márne. Zranenia boli príliš vážne. Vodička luxusného Range Roveru, bývalá finalistka súťaže krásy Daniela Kralevich (35), skolabovala na mieste nehody.

Aj vďaka Iniciatíve Maroša Mačuhu, ktorý je poslancom Ružinova a zároveň aj členom dopravnej komisie, sa začalo pracovať na bezpečnosti okolia priechodu pre chodcov, na ktorom zomrela počas bieleho dňa mladá študentka Linh, maturantka, ktorú zrazila podnikateľka Daniela Kralevich. Náraz bol taký silný, že telo dievčaťa odhodilo až do vzdialenosti dvadsať metrov. Záchranári robili, čo mohli. Takmer hodinu sa snažili mladý život zachrániť, bohužiaľ, neúspešne. Ako tvrdia poslanci Ružinova, pracovali aj na opatreniach, aby sa im tento úsek Tomášikovej podaril čo najviac zbezpečniť.

"Magistrát v týchto dňoch montuje špeciálne osvetlenie nad priechodom pre chodcov, takže bude bezpečnejší," spresnil pre banoviny ružinovský poslanec Martin Patoprstý. Podľa poslanca Maroša Mačuhu celý tento úsek Tomášikovej ulice má všetky tri priechody pomerne zle označené, je tu zeleň, ktorý vrhá tiene a zároveň tieni bráni osvetleniu priechodov, aj v prípade dažďa. "Veľmi vítam reakciu magistrátu na náš podnet, ktorý získal plnú podporu komisie dopravy na ružinovskom zastupiteľstve a konečne po 2 rokoch sa tu robia úpravy, ktoré zbezpečnia celý tento úsek ulice, kde dochádzalo ku kolíziám aj pred smrteľnou nehodou, aj po nej," dodal Mačuha.

Zdroj: Martin Patoprstý

Zdroj: Martin Patoprstý

​Nad priechodom osádzajú nove osvetlenie, ktoré má pomôcť zlepšiť bezpečnosť tohto úseku.

(nc)

Páčil sa vám článok?