Výtlky vo vlastnej réžii. Vyčlenili partiu, ktorá sa nebude venovať ničomu inému

14.5.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

„Tento rok budú urobené prakticky všetky výtlky, ktoré nájdeme v celej Petržalke,“ vyjadril sa starosta Ján Hrčka. „Máme na to vyhradenú jednu partiu, ktorá celý rok nebude robiť nič iné.“

Týka sa to však len komunikácií v správe mestskej časti! To sú spravidla tie menšie, po ktorých nejazdí MHD.

V online hodinke so starostom Ján Hrčka informoval, že ak bude samospráva opravovať jeden, dva roky výtlky vo vlastnej réžii, je to spôsob, ako ušetriť financie na drahú opravu súvislých úsekov.
Petržalskí údržbári začali postupne. Najprv sa zamerali na veľké výtlky alebo oblasti, kde je ich pokope viac. V júni a v júli prídu na rad menšie. „Potom urobíme výzvu, aby ste nám nahlasovali tie, na ktoré sme zabudli,“ povedal starosta s tým, že do 30. septembra by nemal existovať v Petržalke výtlk, ktorý by nebol spravený.

Výtlky na cestách spôsobujú aj upchaté kanále, teda stojaca voda, ktorá neodteká do kanalizácie, ale podmýva povrch vozovky, informovala samospráva. A preto túto jar pracovníci z oddelenia správy verejných priestranstiev čistili aj kanalizačné vpuste, niektoré prvý raz po viac ako dvadsiatich rokoch...(pn)

Páčil sa vám článok?