Strana Team Bratislava vyzbierala 12 700 podpisov za vznik mestskej strany

1.4.2022
Team Bratislava

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Mestská strana Team Bratislava má dostatok podpisov na svoju registráciu. Uviedol to primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorý vedie prípravný výbor strany. Strana na svoj vznik vyzbierala za šesť týždňov viac ako 12 700 podpisov.

“Cítime od Bratislavčanov a Bratislavčaniek veľmi silnú podporu. Za krátky čas sme vyzbierali viac ako 12 700 podpisov na vznik mestskej strany Team Bratislava. Aj cez pozitívnu spätnú väzbu, ktorú sme dostali v uliciach, vnímame, že ľuďom záleží na tom, aby sme v práci pre Bratislavu pokračovali ešte silnejší a lepší,” povedal primátor Bratislavy a predseda prípravného výboru strany Matúš Vallo.

Primátor Vallo tiež pripomenul dôvody zakladania strany: “Nie sme naivní. Vieme, že
za uplynulé tri roky sme mnohým silným hráčom v meste skrížili plány a oni sa budú zo všetkých síl snažiť Bratislavu vrátiť do starých koľají. Súboj o udržanie smerovania Bratislavy nebude ľahký a nemôžeme si dovoliť ho podceniť. Team Vallo preto posilňuje na mestskú stranu Team Bratislava. Naším cieľom je zapojiť do práce pre mesto ešte viac šikovných ľudí, nielen v úlohách starostov, ale aj mestských či miestnych poslancov.” 
Manažér zberu podpisu Jerguš Ridzoň potvrdil veľký záujem o podpis hárkov za vznik mestskej strany Team Bratislava.

“Okrem zberov v uliciach, do ktorých sa zapojili desiatky dobrovoľníkov a dobrovoľčok, nás veľmi posilnili aj Bratislavčanky a Bratislavčania, ktorí proaktívne vyzbierali podpisy vo svojom okolí. Na našej webovej stránke si stiahlo podpisový hárok vyše 800 ľudí. Následne nám ich vyplnené posielali poštou alebo priniesli osobne do centrály.”

“Zákonná podmienka na registráciu strany je 10-tisíc podpisov, my sme ich vyzbierali takmer o 3-tisíc viac. Podarilo sa nám to dokonca o niekoľko ždňov skôr, ako sme plánovali,” uviedla manažérka kampane a splnomocnenkyňprípravného výboru Margaréta Pavlovová. “Ďalší krok je podať žiadosť o registráciu strany na Ministerstvo vnútra, čo sme urobili vo štvrtok 31. marca 2022. Ministerstvo vnútra má na posúdenie žiadosti 30 dní,” uzavrela Pavlovová.

Zdroj: nc

Z Teamu Vallo vzniká bratislavská komunálna strana s názvom Team Bratislava v januári tohto roka

​(ts,nc)

Páčil sa vám článok?