Matúš Vallo bude opäť kandidovať na primátora Bratislavy a zakladá prvú mestskú politickú stranu

25.1.2022
Vallo kandidatúra

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Matúš Vallo potvrdil svoju opätovnú kandidatúru na primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách. Zároveň zakladá prvú bratislavskú mestskú stranu, Team Vallo sa tak mení na komunálnu stranu Team Bratislava, v ktorej chce pokračovať v práci pre Bratislavu. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii na lodi Riva na Dunaji.

Vallo tvrdí, že spolu s jeho spolupracovníkmi sa podarilo na magistráte presadiť množstvo zmien. Mesto je podľa neho v atmosfére spolupráce, riadia ho čestne, transparentne a v práci chcú pokračovať. "Vyše tri roky pracujem pre Bratislavu ako primátor. Baví nás meniť Bratislavu a vidieť, že takmer každý deň sa dá urobiť niečo, čo ľuďom v Bratislave zlepšuje život. Dokázali sme presadiť veľa dôležitých zmien pre rozvoj Bratislavy," povedal. 

Deklaruje, že spolu s jeho tímom majú nové nápady a novú energiu. Zároveň konštatuje, že nie sú naivní a vedia, že uplynulé roky mnohým silným hráčom skrížili cestu a tí sa budú snažiť vrátiť Bratislavu do "starých koľají". "Súboj o udržanie Bratislavy nebude ľahký," povedal súčasný bratislavský primátor. Oznámil tiež, že Team Vallo sa mení na bratislavskú komunálnu stranu Team Bratislava a v najbližších dňoch bude jeho tím a dobrovoľníci zbierať v uliciach podpisy za vznik tejto strany. Bez dobrého tímu sa podľa Valla nedá mesto viesť, a keďže chcú vo svojej práci pokračovať, rozhodli sa tím posilniť a profesionalizovať. "Do komunálnej politiky chceme prilákať ešte viac zapálených a šikovných ľudí. Medzi zakladajúcimi členmi Teamu Bratislava sú všetci moji blízki spolupracovníci a kľúčoví spolupracovníci z radov poslancov, ale aj noví ľudia," skonštatoval Vallo. „Ako Team Vallo sme presadili množstvo užitočných zmien ako zákaz hazardu či parkovaciu politiku,“ povedala viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová.

K Teamu Bratislava sa pridal aj aktivista a zakladateľ Zelenej hliadky Matúš Čupka, ktorý v predošlých voľbách neúspešne kandidoval za starostu bratislavského Nového Mesta. Podľa jeho slov cez prácu na úrade spoznal špecifiká komunálu aj typ ťažkostí, ktoré v snahe zlepšovať chod vecí treba prekonávať. Team Bratislava posilní aj organizátorka festivalu Atmosféra, Margaréta Pavlovová, ktorá je zároveň v prípravnom výbore mestskej strany.

Zdroj: nc

​Viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová

Zdroj: nc

Matúš Čupka, zakladateľ Zelenej hliadky a vedúci oddelenia na miestnom úrade v Rači sa pridal k novej strane Team Bratislava.

S Teamom Bratislava plánujú kandidovať v komunálnych voľbách do mestského, krajského i miestnych zastupiteľstiev. Taktiež i na niektoré posty bratislavských starostov. "Chceme posilniť spoluprácu, a to na všetkých úrovniach," spresnil Vallo. Súčasný primátor tiež povedal, že v predvolebnej kampani jeho komunálna strana Team Bratislava neprijme finančnú podporu od podnikateľov, ktorí majú podnikateľské prepojenie s mestom, a teda podnikajú s Bratislavou, týka sa to podľa jeho slov hlavne developerov. Na otázku, či má ambície vstúpiť aj do vysokej politiky, nateraz vylúčil. "Nás zaujíma len Bratislava, to hovorím explicitne a dopredu," dodal Vallo.

(nc)

Páčil sa vám článok?