VIDEO Vallo, Droba a Štefunko idú do volieb spoločne. Priznali, že na niečom sa však nedohodli

22.2.2022
trojkoalícia Vallo, Droba, Štefunko

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Matúš Vallo, župan Juraj Droba a Ivan Štefunko ohlásili v Bratislave jednotný postup do jesenných komunálnych a župných volieb. Vallova vznikajúca strana Team Bratislava tak pôjde do volieb spolu s SaS a PS. Informovali o tom na spoločnej tlačovej besede.

Predstavitelia koalície uviedli, že spoločným kandidátom na primátora Bratislavy bude Matúš Vallo a kandidátom na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Spoločne budú navrhovať kandidátov na starostov a komunálnych poslancov v jednotlivých mestských častiach, okrem Starého Mesta, kde sa nedohodli na spoločnom kandidátovi.

„Keď som pred mesiacom na tomto mieste ohlasoval vznik mestskej strany Team Bratislava, hovoril som, že potrebujeme byť silnejší. Za tri roky práce pre mesto sme mnohým silným hráčom skrížili plány a vieme, že sa budú snažiť vrátiť Bratislavu do starých koľají. Som hrdý, že dnes potvrdzujeme svoju silu a ako zástupcovia troch strán stojíme pred vami a ohlasujeme, že do nastávajúcich komunálnych a župných volieb pôjdeme v našom meste a v našom kraji spoločne,” povedal na tlačovej besede primátor Matúš Vallo. Vallo oznámil, že v dobe, kedy každý kope sám za seba, chcú s partnermi ukázať, že spolupráca je dôležitá.

Podľa slov primátora Valla ich záujmom nie je ovládnuť mesto. "Naším záujmom je prehĺbiť spoluprácu na všetkých jeho úrovniach a skvalitniť život v celom metropolitnom regióne,” konštatoval.

Droba oceňuje dobrú spoluprácu s primátorom Vallom a je rád, že do komunálnych a župných volieb idú spolu s PS. „Tento dvojzáprah by mohol niečo urobiť aj v ďalších parlamentných voľbách," povedal Droba. Vytvorenie volebnej koalície s Teamom Bratislava nie je podľa jeho slov žiadnou novinkou, ale úplne logickou a prirodzenou voľbou.

Zdroj: nc

Matúš Vallo, Juraj Droba a Ivan Štefunko ohlásili v Bratislave jednotný postup do jesenných komunálnych a župných volieb

Podľa Drobu sú prioritami koalície fungujúca doprava, moderné školstvo, kvalitné verejné priestory, starostlivosť o seniorov či ochrana životného prostredia. Podporovať plánujú kultúru, ich agendou má byť ochrana historických pamiatok či výstavba a rekonštrukcia športovísk. „Chceme pokračovať v rozbehnutej práci. Do volieb ideme s tímom ľudí, ktorí dokážu preniesť vízie z výkresov do realizácie,” vyhlásil Droba.

Podpredseda Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko povedal, že hnutiu PS išlo vždy o kvalitu verejných služieb a napĺňanie vízie pre Slovensko ako aj Bratislavu. “Už keď sme podporovali Matúša Valla za primátora prvý raz, išlo nám o to, aby sme ponúkli nových ľudí, odborníčky a odborníkov, ktorí ukážu, že sa to dá robiť aj inak. Podarilo sa to a naši kandidáti a kandidátky za štyri roky dokázali, ako kvalitne sú schopní pracovať pre svoje komunity. Chceme to zopakovať, tentokrát aj v koalícii so stranami Team Bratislava a SaS,” skonštatoval zakladateľ PS. V meste a kraji, kde majú tieto strany najväčšiu podporu, majú podľa Štefunka šancu ukázať celému Slovensku, že politika sa dá robiť aj v spolupráci a konštruktívnej atmosfére. Štefunko je presvedčený o tom, že táto koalícia je signálom aj do budúcnosti, ako posunúť politiku na Slovensku na vyššiu úroveň.

(nc)

Páčil sa vám článok?