Podunajské Biskupice pokračujú v odstraňovaní čiernych skládok

12.2.2022
0

Zdroj: FB Zoltán Pék - starosta Podunajských Biskupíc

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Podunajské Biskupice pokračujú v odstraňovaní čiernych skládok komunálneho odpadu. Po tom, ako mestská časť odstránila tie, ktoré sa nachádzali na území v jej správe, vyvíja tlak aj na súkromníkov, ktorým sa hromadí neporiadok na ich pozemkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék.

"Čierne skládky komunálneho odpadu sú veľkou škvrnou a hanbou celej našej spoločnosti. Bojujú s nimi asi všetky samosprávy na Slovensku, ktoré zároveň aj kryjú nemalé sumy zo svojich rozpočtov na ich likvidáciu," konštatuje Pék.

Podotýka, že mestská časť vykonala v uplynulých rokoch v tomto smere viacero opatrení na zlepšenie situácie a zabránenie vzniku čiernych skládok. Pribudli napríklad kamery či tabule, presunutý bol tiež zberný dvor.

Zdroj: FB Zoltán Pék - starosta Podunajských Biskupíc

Po stretnutí s predsedom Predstavenstva Poľnohospodárskeho družstva Podunajské Biskupice sa podarilo vyčistiť aj lokalitu na pozemku družstva. V procese odstraňovania je aj skládka na Závodnej ulici. Starosta verí, že ilegálne smetisko bude rýchlo vyčistené.
"Najlepšie riešenie problému máme v rukách všetci," pripomína Pék.

Zdroj: FB Zoltán Pék - starosta Podunajských Biskupíc

(TASR) 

Páčil sa vám článok?