Bratislava hľadá nového riaditeľa mestského múzea namiesto Petra Hyrossa, ktorý vlani vo funkcii skončil...

23.1.2022

Zdroj: koláž abn - FB MMB

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava hľadá nového riaditeľa pre mestské múzeum. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 14. februára. Dlhoročný riaditeľ múzea Peter Hyross minulý rok požiadal o uvoľnenie z funkcie. Od apríla 2021 je vedením múzea poverená Zuzana Palicová.

„Medzi najväčšie výzvy patrí zefektívnenie riadenia Múzea mesta Bratislavy, posilnenie manažérskych kapacít, vytvorenie a napĺňanie programovej vízie prostredníctvom zbierkotvorných, výstavných, publikačných, programových, výskumných a ďalších aktivít," informovala TASR hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková. Výzvou je aj vyrovnanie sa s ekonomickými dosahmi pandémie ochorenia COVID-19 a nevyhovujúcim stavom spravovaných objektov vrátane zbierkového fondu. Nového riaditeľa budú čakať aj zásadné projekty múzea, ktoré sa v tomto roku dostali do realizačnej fázy, ako aj iniciovanie a podpora rozvojových a inovačných projektov.

Múzeum mesta Bratislavy, najstaršie múzeum s nepretržitou prevádzkou na Slovensku, tvorí sieť 11 stálych expozícií - tematických múzeí. Tie sú situované predovšetkým v historickom centre Bratislavy. Mimo neho sa nachádza národná kultúrna pamiatka Hrad Devín a múzeum Antická Gerulata v Rusovciach, zapísané v roku 2021 do zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

(TASR)

Páčil sa vám článok?