VIZUALIZÁCIE: V areáli ZŠ Plickova v Rači pribudnú ihriská a oddychové zóny

19.1.2022
0

Zdroj: FB Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača

Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy Plickova v bratislavskej Rači pribudnú ihriská a oddychové zóny. Projekt pripravuje mestská časť. Má už spracovanú štúdiu.

Aktuálne je v procese pripomienkovania a následne sa má realizovať projektová dokumentácia a stavebné konanie. V lete plánuje samospráva súťaž na zhotoviteľa a následne na jeseň výstavbu.

"Všetko koordinujeme tak, aby krátko po skolaudovaní budovy školy bol už aj tento areál (predpoklad je apríl/máj 2023 vrátane výsadby). Ak nič vážne do toho nepríde, areál by bol v prevádzke už pri otvorení školy pre deti," uviedol starosta Rače Michal Drotován.

Zdroj: FB Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača

Odhadované náklady na celý projekt vonkajších plôch je na úrovni približne 650.000 eur s DPH. Račianska samospráva tvrdí, že je možné robiť aj projekt napríklad s automaticky sťahovaným tienením a podobne. "Hľadáme však čo najlepší pomer funkčnosť, cena, kvalita a estetika. Výsledná suma záleží aj od verejného obstarávania a tiež od cien materiálu v letných mesiacoch," skonštatovala mestská časť.

Zdroj: FB Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača

Celý areál má byť po vyučovaní prístupný aj pre verejnosť na šport aj oddych. Jazierko bude záplavové, a teda voda tam bude iba dočasne v prípade väčších dažďov. Bude tiež slúžiť ako súčasť výuky pre deti.

Školský areál bude členený na tri funkčné zóny. Športový areál bude obsahovať bežeckú dráhu s doskočiskom a menším zastrešeným pódiom, multifunkčné ihrisko, workoutové ihrisko, stolný tenis, živý šach či preliezky pre deti. Časť na exteriérové vyučovanie umožní pestovateľské práce, a to pestovanie viniča, vyvýšené záhony a skleník. V areáli bude časť aj na oddych a exteriérové aktivity. Budú tu parkové plochy, zeleň a záplavové jazierko a zóna určená pre širokú verejnosť. Súčasťou návrhu je aj úprava zelene pred školou popri pešej promenáde.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?