Rača má prvý defibrilátor, môže zachrániť život

9.1.2022
defibrilátor Rača

Zdroj: raca.sk

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača umiestnila defibrilátor na Detvianskej ulici na budove Požiarnej zbrojnice spolu s OZ DHZ Bratislava - Rača. Informovala o tom na svojom webe.

Určite ho nikto nechce použiť, no môže zachrániť život. "Automatický externý defibrilátor (AED) je určený pre použitie pri laickej aj odbornej prvej pomoci pri náhlom zastavení krvného obehu v dôsledku fibrilácie komôr alebo inej závažnej srdcovej arytmie," informovala mestská časť. Skorá defibrilácia počas resuscitácie zvyšuje šance pacienta na prežitie. Preto je snaha umiestňovať automatické externé defibrilátory v priestoroch, kde sa zhromažďuje väčšie množstvo ľudí – napr. nákupné centrá, letiská, športoviská, veľké kultúrne podujatia a pod. Napríklad, sú povinnou výbavou každého lietadla v EÚ.

Prvý pribudol aj v Rači. Mestská časť Rača ho umiestnila na Detvianskej ulici na budove Požiarnej zbrojnice spolu s OZ DHZ Bratislava - Rača.

Zdroj: raca.sk

​V rámci mestskej časti majú pribudnúť v najbližšom období ešte ďalšie štyri. V športovom areáli na Sklabinskej, v amfiteátri v Knižkovej doline, na ZŠ na Tbiliskej ulici a v Nemeckom kultúrnom dome.

Čo významné sa podarilo a čo plánujú urobiť v Rači? Odpovedá starosta Michal Drotován

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas roka 2022. Dnes prinášame odpovede starostu Rače Michala Drotována.

(nc)

Páčil sa vám článok?