Čo významné sa podarilo a čo plánujú urobiť v Rači? Odpovedá starosta Michal Drotován

6.1.2022
0

Zdroj: tasr, plickova.sk

Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas roka 2022. Dnes prinášame odpovede starostu Rače Michala Drotována.

"Najdôležitejším projektom v roku 2021 bolo začatie kompletnej rekonštrukcie ZŠ Plickova, kde verím v septembri 2023 sa otvorí pekná nová škola, zároveň tiež považujem za dôležité projekty nového urbanparku a skejtparku na Tbiliskej pre deti a mládež a opravu ďalších ihrísk, chodníkov, športovísk. Prínosom je tiež rozšírenie kapacít detských jaslí," uviedol Drotován.

Pokiaľ ide o rekonštrukciu ZŠ Plickova, je to najväčší a najnáročnejší projekt mestskej časti Rača za posledných 30 rokov. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Kami Profit a ZŠ Plickova sa po obnove má stať  modernou vzdelávacou inštitúciou pre 21. storočie. Bude v nej 25 tried, 10 špecializovaných učební, jedáleň, kuchyňa, telocvične a príslušná infraštruktúra.

Zdroj: plickova.sk

​ZŠ Plickova pred rekonštrukciou.

Zdroj: plickova.sk

​ZŠ Plickova pred rekonštrukciou.

Mimorozpočtové zdroje, ktoré sa Rači od roku 2019 podarilo na projekt získať, už dosahujú takmer štyri milióny eur.

Zdroj: plickova.sk

​ZŠ Plickova počas rekonštrukcie v decembri 2021.

A čo dôležité sa chystá v Rači počas roka 2022? "Verím, že sa podarí dokončiť Stredisko čistoty, výrazne pokročí rekonštrukcia ZŠ Plickova vrátane športového areálu a tiež začneme projekt novej materskej škôlky. Chceli by sme tiež rozbehnúť viacero projektov parčíkov a samozrejme aj ďalšie opravy komunikácií a chodníkov," dodal starosta.

Dúbravku čakajú veľké projekty, ktoré obyvatelia pocítia, prezrádza starosta Zaťovič

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas roka 2022. Dnes prinášame odpovede starostu Dúbravky Martina Zaťoviča.

(ms)

Páčil sa vám článok?