Dúbravku čakajú veľké projekty, ktoré obyvatelia pocítia, prezrádza starosta Zaťovič

5.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas roka 2022. Dnes prinášame odpovede starostu Dúbravky Martina Zaťoviča.

"V spolupráci s hlavným mestom a mestskými poslancami za Dúbravku – Zdenkou Zaťovičovou, Jurajom Káčerom a Ľubošom Krajčírom sa podarilo zrevitalizovať verejné priestory na Bagarovej a aj na ulici M.Sch.Trnavského pod bývalou Brestovkou," uviedol ako jeden z úspechov Zaťovič (na fotografii s manželkou Zdenkou, ktorá je zároveň viceprimátorkou a mestskou poslankyňou za Dúbravku).

Pokiaľ ide o oddych a šport, v Dúbravke zrealizovali dva veľké projekty. Najväčším investičným projektom bola premena územia na ploche 2500 metrov štvorcových za približne 400-tisíc eur na Hanulovej ulici, kde vznikol športovo-oddychový areál. "To sa nám podarilo vďaka externým zdrojom z Úradu vlády SR a magistrátu. Druhým projektom je pumptracková dráha s blízkym workoutovým ihriskom na Talichovej. Aj toto športovisko vzniklo vďaka spolupráci s hlavným mestom a našimi obyvateľmi," vysvetlil starosta.

Na nové pumptrackové športovisko mestská časť využila plochu bývalej dráhy z pneumatík, kde kedysi deti súťažili na elektrických motokárach, nad workoutovým ihriskom v blízkosti Zlatej lipy. Pumptrack je najmä bicyklovou dráhou so sklopenými zákrutami a terénnymi vlnami, môžu ju však využiť aj jazdci na odrážadlách, kolobežkách, skejtbordoch či korčuliach. Princípom je jazda bez šliapania, jazdci na nej pohybom tela a prácou s ťažiskom naberajú rýchlosť. 

Zdroj: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Nová pumptracková dráha v Dúbravke. 

V Dúbravke taktiež postupne rekonštruujú školy a vysádzajú cca 100 nových drevín ročne. 
 
A čo chystá samospráva na rok 2022? Podľa starostu ide o veľké projekty, ktoré zásadným spôsobom zasiahnu do života Dúbravčanov. Hoci sa na nich už intenzívne pracuje, výsledky zatiaľ nie je vidieť z dôvodu dlhších príprav, teda zabezpečenia potrebnej administratívy atď. "Verím, že sa hlavnému mestu podarí spustiť dlho pripravované rozšírenie Harmincovej ulice a v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom by sa mohli už aj hmatateľne naštartovať dva projekty – cyklomost do Lamača a začiatok prác na dokončení športového areálu SPŠE Karola Adlera," približuje starosta.

Veľkou potrebou mestskej časti je tiež rekonštrukcia a modernizácia Domu kultúry Dúbravka, táto investícia však vysoko prevyšuje jej možnosti. Mestská časť preto podala viaceré granty a projekty, a to nielen v súvislosti s domom kultúry, ale aj s ďalšími projektmi vo verejnom priestore. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?