Chodíte cez Devínsku Novú Ves? Novinkou pre vodičov sú merače rýchlosti, osadili ich na dvoch uliciach

9.1.2022

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Nové merače rýchlosti boli umiestnené na dve najvyťaženejšie dopravné ulice koncom roka 2021. Informovala o tom mestská časť Devínska Nová Ves.

Koncom roka 2021 pribudli dve elektronické meracie zariadenia rýchlosti na Eisnerovej ulici v smere do mesta a na Opletalovej v smere z mesta. V Devínskej Novej Vsi sú to dve najvyťaženejšie dopravné ulice. "Merače rýchlosti sú inštalované pred priechodami pre chodcov a na to, aby si vodiči uvedomili ako rýchlo idú a následne spomalili svoju jazdu. Práve na týchto uliciach sa pohybuje množstvo obyvateľov a detí idúcich do škôl a z nich," konštatovala samospráva Devínskej Novej Vsi.

Okrem rýchlosti merajú aj frekventovanosť premávky. Merače rýchlosti poslúžia aj ako počítacie zariadenia. Analýza údajov ukáže či v týchto úsekoch je nevyhnutná častejšia kontrola, napríklad políciou a častejšia kontrola rýchlosti vozidiel.

Mestská časť dopĺňa, že v minulosti bolo zaevidovaných viacero nehôd na uliciach Eisnerova a Opletalova. Merače rýchlosti boli inštalované so zámerom upokojenia dynamickej dopravy na týchto uliciach. Čisto Devínska iniciatíva má za cieľ zbezpečnenie premávky. "Zo skúseností vieme, že obdobné merače rýchlosti už pomohli s upokojením dopravnej situácie na Istrijskej ulici. V budúcoročnom pláne je pridať merače na ulicu Na hriadkach, ktorá je príjazdová a na ulicu Jána Jonáša a tiež z hľadiska rýchlosti problémová" dodala Devínska Nová Ves.

(nc, ts)

Páčil sa vám článok?