Čo najdôležitejšie sa podarilo urobiť a čo dôležité vás čaká v budúcom roku? Odpovedá starosta Jaroviec Jozef Uhler

30.12.2021
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas budúceho roka. Dnes prinášame odpovede starostu Jaroviec Jozefa Uhlera.

Pokiaľ ide o dianie v Jarovciach, starosta za najdôležitejšie pokladá prácu na realizácii prístavby základnej školy.

"V roku 2021 sme pripravili projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie na prístavbu základnej školy a telocvičňu na Trnkovej ulici, ktorá získala všetky potrebné súhlasy," vyjadril sa pre banoviny.sk Uhler.

Pokiaľ ide o budúci rok, v Jarovciach majú podľa starostu tieto dva významné plány:

Začať s výstavbou novej materskej školy a získať stavebné povolenie na cyklochodník Jarovce - Rusovce.

Čo najdôležitejšie sa podarilo urobiť a čo dôležité vás čaká v budúcom roku? Odpovedá starosta Vrakune Martin Kuruc

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas budúceho roka. Ako prvé prinášame odpovede starostu Vrakune Martina Kuruca.

Nová šesťtriedna škôlka za 1,4 milióna eur bez DPH v Jarovciach by mala vzniknúť transformáciou nevyužívaného objektu detských jaslí. V prízemí objektu sú plánované dve triedy s integrovanými spálňami vrátane hygienického zázemia, výdajňa jedla a jedáleň s kapacitou 44 miest, ďalej denná miestnosť pre zamestnancov so šatňou a hygienou, miestnosť pre upratovačku a priestory pre tvorivé dielne so samostatným vchodom. Bezbariérový prístup na úroveň poschodia má byť zabezpečený výťahom. V nadzemnom podlaží sú plánované štyri triedy s integrovanými spálňami. Každú trieda má samostatnú šatňu a hygienu. Na poschodí má byť tiež umiestnená šatňa a hygiena pre zamestnancov, kancelária riaditeľa MŠ a multifunkčná miestnosť pre zabezpečenie výchovných a záujmových činností detí.

Súčasťou prác bude aj úprava areálu MŠ, osadenie cyklostojanov a drobnej architektúry.
(ms) 

Páčil sa vám článok?