FOTO: Ostredky v Ružinove prechádzajú ďalšími zmenami

4.11.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Malými krokmi sa celá lokalita mení k lepšiemu. Ak ste sa prešli v ružinovskom parku Ostredky, zrejme ste si všimli nové záhony trvaliek, ktoré tu popri chodníku vyrástli. To však nie je jediná zmena, postupne pribúdajú ďalšie.

K úpravám dochádza napríklad na detských ihriskách. Na Mesačnej a Súmračnej pribudli bezpečnostné dopadové plochy pod hojdačky, preliezky a kolotoč. "Navyše na Mesačnej vďaka aktívnym rodičom a dotácii z MČ Ružinov máme aj roky žiadanú šmykľavku a malú opičiu dráhu na lozenie," informuje iniciatíva Naše Ostredky na sociálnej sieti. Okrem toho by mali v priebehu najbližších týždňov pribudnúť na ihriskách Kozmonautická, Jadrová a Súmračná nové hracie prvky.

"Mestká časť Ružinov robí v rámci údržbových prác rôzne zásahy v svojich jednotlivých častiach a teda aj na Ostredkoch. Pôvodný mobiliár sa postupne renovuje, napr. poškodené laty sa vymieňajú alebo natierajú a upevňujú. Detské ihriská sa tak isto renovujú v rámci čiastkových úprav, týka sa to výmeny poškodených a nevyhovujúcich hracích prvkov tak, aby spĺňali platné bezpečnostné normy," vysvetlila nám Adela Vavrušová z komunikačného oddelenia mestskej časti.

V rámci nepoužívaných detských ihrísk rušia pieskoviská, ktoré budú zasypané hlinou a upravené vysadením kríkových a trvalkových záhonov Tiež ich doplnia prvkami tzv. malej architektúry, ako je napr. mobiliár, športové prvky, odpočinkové zóny.

Všetky tieto práce v rámci údržby sú financované z rozpočtu mestskej časti Ružinov. 

Ako ďalej informuje iniciatíva Naše Ostredky, (sú v nej miesni poslanci Martin Patoprstý, Maroš Mačuha a  Vladimír Sirtotka), v celom parku sa vykonali  orezy stromov a kríkov a ponatierali lavičky. 

FOTOGALÉRIA (detské ihriská):

"Po oprave kompetného povrchu vozovky na Polárnej stále pokračujú práce na cca 800 metrov dlhom chodníku Clementisová a pripravuje sa oprava parkovísk na Súmračnej," vysvetľuje iniciatíva. Práve parkoviská v tejto lokalite sú v katastrofálnom stave, no ich oprave bránili majetkové vzťahy, ktoré sa už podarilo usporiadať tak, aby do nich mohla mestská časť investovať.

Zdroj: ms

Parkovisko na Súmračnej.

Navyše prebieha rekonštrukcia areálu Strednej športovej školy (tu je však investorom Bratislavský samosprávny kraj), v ktorom budujú tartanovú dráhu.

Práce začali začiatkom októbra a sú naplánované na 120 dní. Areál by mal byť po dokončení prístupný aj pre verejnosť.

Zdroj: ms

V parku natreli všetky lavičky.

Zdroj: ms

Pri Strednej športovej škole buduje BSK tartanovú dráhu.

Zdroj: ms

Prednedávnom tu pribudli záhony trvaliek.

(ms)

Páčil sa vám článok?