Príďte na Charitatívny bazár BSK a pomôžete ľuďom v zariadeniach sociálnych služieb

9.9.2021

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

"Príďte si nakúpiť pekné veci do šatníka pre celú rodinu a prispieť na dobrú vec," pozýva BSK verejnosť na podujatie s názvom Charitatívny bazár Bratislavského kraja, ktorý sa uskutoční už túto sobotu, teda 11. septembra na priestranstve pri sídle bratislavskej župy. Výťažok z predaja vecí bude venovaný zariadeniam sociálnych služieb na území kraja.

„Približne tretina Slovákov nakupuje oblečenie aj keď ho nepotrebuje. Fenomén rýchlej módy spôsobil, že sa predáva a vyhadzuje viac oblečenia ako kedykoľvek predtým. Oblečenie tak visí nepovšimnuté v našich šatníkoch alebo končí v odpade. Rozhodli sme sa preto dať šatstvu druhú šancu a zároveň prispieť na dobrú vec,“ uviedla Andrea Urmaničová, riaditeľka kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Dámske, pánske a detské oblečenie a doplnky budú predávať zamestnanci úradu BSK a 50 % výťažku darujú župným zariadeniam sociálnych služieb. Za získané peniaze zariadenia sociálnych služieb nakúpia výtvarné pomôcky a materiál na činnosť rámci rôznych terapií, napr. arteterapie, biblioterapie, muzikoterapie, aromaterapie.

„V našich zariadeniach sociálnych služieb sa snažíme pomáhať najmä ľuďom so zdravotným postihnutím a rodinám v ťažkej životnej situácii. Rozšírením portfólia terapeutických činností sa prijímateľom sociálnej služby skvalitní sociálna služba, spestria voľnočasové aktivity a obohatí sa ich vnútorný život,“ uzavrel Juraj Droba, predseda BSK. Bazár sa uskutoční v sobotu 11. septembra 2021 v čase 10.00 – 16.00 hod. na parkovisku Úradu BSK na Sabinovskej 16 v Bratislave.

Zdroj: FB Bratislavský kraj

(ts)

Páčil sa vám článok?