VIZUALIZÁCIE: Na Medzilaboreckej v Ružinove budujú jedno z najväčších detských ihrísk v meste

31.8.2021
0

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

Na zanedbanom detskom ihrisku Medzilaborecká sa včera ráno začali búracie práce. Staré ihrisko je definitívne minulosťou, nahradí ho jedno z najväčších detských ihrísk v celej Bratislave.

"V súčasnosti na ihrisku odstraňujeme staré zničené asfaltové plochy - aby tam približne o dva mesiace mohlo vzniknúť nové, zelenšie a oveľa krajšie detské ihrisko, ktoré bude patriť medzi najväčšie v celom meste.
Obyvateľom Medzilaboreckej, Trebišovskej, Sečovskej a Kapušianskej sa ospravedlňujeme za dočasný diskomfort, ktorý je žiaľ nevyhnutný pre to, aby nové detské ihrisko - ktoré sme tvorili spolu s nimi a na základe aj ich pripomienok a požiadaviek - mohlo vzniknúť," informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Ako dodal, súčasťou ihriska bude aj  detský hrad so šmykľavkami, ktorý bude patriť medzi najväčšie na Slovensku a bol navrhnutý špeciálne pre toto ihrisko.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Súčasná podoba ihriska.

"Mnohí sa nás pýtate, čo bude so starými preliezačkami, ktoré už majú desiatky rokov - žiaľ, nespĺňajú už súčasné bezpečnostné normy, ale zvažujeme, že ich niekde zhromaždíme a vytvoríme jedno spomienkové “retro” ihrisko, ak nájdeme nejakú výnimku, ktorá by nám ich ešte dovolila použiť," uzavrel starosta.

VIZUALIZÁCIE (budúca podoba ihriska):

(ms)

Páčil sa vám článok?