Petržalka má nových záhradníkov, budú sa venovať najmä výsadbe nových kvetinových záhonov

22.7.2021
zeleň Petržalka

Zdroj: FB/Petržalka

Páčil sa vám článok?

Záhradníci pracujú na revitalizácii a skrášľovaní verejnej zelene, okrem menších úprav kríkov sa budú venovať najmä výsadbe nových kvetinových záhonov. Mimo vegetačného obdobia budú pomáhať pri čistení ulíc.

"Záhradníci budú pokrývať Petržalku tak, aby údržba záhonov bola pravidelná a aby sa vytvoril priestor na dodatočné úpravy. Zaujímavým obdobím bude jeseň, keď by sme sa radi pustili do výsadby stromov a v ďalších obdobiach do výsadby cibuľovín a kvetov," poznamenala Daniela Vašková Kasáková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu.

Mestská časť chce totiž výraznejšie dbať aj o to, aby jej verejná zeleň bola udržiavaná ešte lepšie tak po odbornej, ako aj po estetickej stránke. Prijatie nových záhradníkov má dať samospráve priestor púšťať sa aktívnejšie do tvorby kvetinových záhonov či výsadby nízkych okrasných drevín. Zároveň budú mať voľnú ruku pri hľadaní vhodných lokalít na kvetinovú výsadbu.

Pri výberových konaniach samospráva prihliadala najmä na ich odborné skúsenosti a pozitívny vzťah k Petržalke, ako aj odhodlanie meniť  mestskú časť na čoraz zelenšie miesto.

"Záhradníci momentálne realizujú tzv. presvetľovanie kríkových porastov, medzi nimi napríklad zlatého dažďa a borievky. Pokračovať budú i v ďalších lokalitách Petržalky podľa týždenného harmonogramu prác," spresnila mestská časť.

Zdroj: FB/Petržalka

​Pred úpravou

Zdroj: FB/Petržalka

​Po úprave

(TASR,nc)

Páčil sa vám článok?