Bratislava spúšťa očkovaciu lotériu: Výhrou pre zaočkovaných budú celoročné električenky

9.7.2021
Matúš Vallo

Zdroj: TASR Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Bratislava vyhlasuje súťaž o 60 ročných predplatných cestovných lístkov v sume 199 eur na MHD pre zaočkovaných. Cieľom je dosiahnuť kolektívnu imunitu, motivovať tých, ktorí sa rozhodujú o očkovaní a odmeniť tých, ktorí už zaočkovaní sú.

Vallo na dnešnej tlačovej konferencii pripomenul, že vakcináciou chránime nielen seba a svojich najbližších, ale prispievame tak aj ku kolektívnej imunite, ktorá pomôžete Bratislave zvýšiť šancu, aby sa život v meste nezastavil ani počas tretej vlny, neutíchla kultúra, neskrachovali kaviarne, reštaurácie, kluby, obchody či športoviská a aby sa ľudia mohli naďalej slobodne a bezpečne stretávať alebo aj bezpečne používať verejnú dopravu. Bratislava má teda šancu dosiahnuť kolektívnu imunitu a mesto o to chce zabojovať, po porade s odborníkmi potrebuje dosiahnuť hranicu kolektívnej imunity na úrovni 75 % zaočkovaného obyvateľstva.

 „Pokiaľ nebudeme mať dostatočnú kolektívnu imunitu, ktorá zabráni komunitnému šíreniu vírusu, znovu nám hrozia preplnené nemocnice, zatváranie prevádzok a obmedzovanie služieb, čo by mnohí už ani finančne a ani psychicky nezvládli. Rozhodli sme sa preto motivovať tých, ktorí sa ešte zaregistrujú na očkovanie a aj tých, ktorí už zaočkovaní sú, možnosťou vyhrať ročnú električenku v hodnote 199 eur,“ priblížil primátor.

Registrovať sa do súťaže na podporu očkovania je možné oddnes, piatka 9.7. 2021, na webe TU, kde je potrebné vyplniť online formulár. Každé dva týždne mesto vyžrebuje 15 výhercov, ktorí získajú bezplatnú ročnú električenku v hodnote 199 eur.

Mesto deklaruje, že výhercov, ktorí získajú celkovo 60 bezplatných ročných električeniek, budú počas mesiacov júl a august žrebovať v 4 kolách, po 15 električeniek. Prvé žrebovanie sa bude konať v piatok 16.7. a následne každý piatok v 2-týždenných intervaloch, t.j. 30. 7. 2021, 13. 8. 2021 a 27. 8. 2021.

Do súťaže je možné sa prihlásiť len raz, a to s jedným telefónnym číslom a e-mailovou adresou. "V prípade, že v danom kole súťažiaci nevyhrá, bude automaticky zaradený do nasledovného žrebovania. Výhercovia v danom kole nebudú zaradení do nasledujúceho žrebovania," dodala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?