Starosta Chren upozornil: Podnikateľka Kralevich čiernu stavbu neodstránila, v jej okolí navyše pribudlo niečo ďalšie!

12.6.2021
Daniela Kralevich chata Zlaté piesky

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Spor medzi mestskou časťou Ružinov a podnikateľkou Danielou Kralevich, ktorá na Zlatých pieskoch vybudovala bez povolenia rekreačný rezort, naberá na obrátkach. Najnovšie podnikateľka zatarasila cestu, kadiaľ chodia autá.

Ako starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti informoval, prekvapene zistil, že s Danielou Kralevich údajne vedie nejaký obrovský konflikt. Kolegyne mu mali preposlať screenshoty z jej stránky, ktoré pôsobia, ako keby boli rozhádaní na smrť. "Aj si tak občas myslím, že ma už v živote nič neprekvapí, aj mi ten život pravidelne dokazuje, že sa mýlim," uviedol ružinovský starosta.

Chren deklaruje, že netuší, kto je táto pani, okrem vecí, "ktoré su všeobecne známe: že autom usmrtila dievča na priechode na Tomášikovej, že mala mať na plote Hirošimy nelegálne bilbordy - no a, samozrejme, že postavila čiernu stavbu na Zlatých pieskoch, v ktorej nelegálne prevádzkuje podnikateľskú činnosť". 

Starosta podpísal pred pár týždňami rozhodnutie o nariadení odstrániť čiernu stavbu, rekreačný rezort na Zlatých pieskoch patriacu Kralevich, okrem toho dostala od ružinovského stavebného úradu aj mastnú pokutu. Stavbu si tam Kralevich postavila ešte koncom roka 2019 a nazvala ju mobilný bioprojekt. Starosta však podobné označenie odmieta. Daniela Kralevich na sociálnej sieti stále tvrdí, že o objekt chce bojovať.

Rozhodnutie o odstránení stavby nie je podľa slov Chrena nič osobné, nakoľko rovnako postupujú v každom takomto prípade, ak by bol čiernym stavebníkom hociktorý iný občan, alebo hoci aj prezident alebo pápež. "Zákon musí platiť pre každého rovnako," pripomenul Chren.

Rozhodnutie ružinovského stavebného úradu potvrdil aj okresný úrad, na ktorý sa odvolala - a tedabrozhodnutie o odstránení je právoplatné. Lehota na odstránenie stavby jej uplynie o niekoľko dní.

Zdroj: Marián Dekan

​Čierna stavba na brehu jazera Zlaté piesky patriaca Daniele Kralevich.

Podľa informácie, ktorú uviedol web pluska.sk, sa však Daniela Kralevich odstrániť čiernu stavbu na Zlatých pieskoch nechystá a dokonca v nej chce ďalej - bez kolaudácie, bez splnenia požiadaviek hygieny či požiarnikov - prevádzkovať svoje služby. "Ružinovský úrad teda bude v súlade so zákonom tiež konať - aj keď je stavebný zákon pomerne komplikovaný a skôr nahráva developerom, sú jasné kroky, ktoré môžeme uskutočniť. Či už v oblasti zabezpečenia výkonu rozhodnutia o odstránení stavby, alebo aj v oblasti pokuty za neuposlúchnutie rozhodnutia, ktorá môže byť až do výšky 165 tisíc eur," priblížil Chren.

Zdroj: Marián Dekan

Kralevich najnovšie do stredu cesty, ktorá obkolesuje Zlaté piesky, postavila obrovské betónové zátarasy a pre verejnosť ju tak zablokovala. Táto cesta slúžila pre všetky autá, ktoré tam jazdili a ľudia sa chceli doviezť až k Wake Lake, na ktorom sú reštaurácie, pláž a vodné športy.

,,Začala som s výstavbou dočasného oplotenia na pozemku, ktorý je vlastníctvom výlučne mojej spoločnosti a na ktorom neviaznu žiadne vecné bremená. Dočasné oplotenie uskutočňujem na základe ohlásenia. Vzhľadom na to, že pán Chren tendenčne klamal 2 roky o znemožnení prechodu cez môj pozemok, nestalo sa tak zatiaľ ani teraz. Prechod cez pláž je stále umožnený. Celé to vnímam ako zneužitie hnuteľných buniek na budúcu komunálnu kampaň,” uviedla na sociálnej sieti Kralevich. 

Ako ďalej informovala Kralevich, sezónu plánuje aj tento rok záhajiť. "Budeme pristupovať k zahájeniu sezóny aj tento rok. Pán Chren nazval náš projekt čiernou stavbou, bez akéhokoľvek znaleckého posúdenia, pričom reálnou čiernou stavbou, ktorá je realizovaná dokonca na prenajatých magistrátnych pozemkoch o 100 metrov ďalej a zaberá aj polovicu jazera, dokonca bez riadne zverejnenej zmluvy o prenájme, sa záhadne nezaoberá, na čo sme poukázali a náš podnet bol odignorovany úradníkmi miestneho úradu, o čom nás informovala až prokuratúra. Z tohto dôvodu sme na týchto úradníkov podali trestné oznámenie," dodala Kralevich a ospravedlnila sa Bratislavčanom, že pre konflit s ružinovským starostom na to doplatili Bratislavčania, ktorí doteraz využívali jej pozemok na fotenie na móle, prejazd autom či parkovanie aj mimo sezóny. "Vzhľadom na poškodenie buniek, ktoré sa udiali v noci z utorka na stredu, som sa rozhodla, že od dnešného dňa nebude možný prejzd automobilov po mojej súkromnej ceste, ktorá je mojím výlučným vlastníctvom bez vecného bremena," priblížila Kralevich s tým, že z jej strany bola dohoda možná.

Chren tvrdí, že nebude vyvracať každú jednu nepravdivú vec, ktorá od Daniely Kralevich zaznela. "Pani stavebníčka nemá žiadne povolenie na výstavbu oplotenia, ako tvrdí. Áno, podala síce ohlášku, ale stavebný úrad ju zamietol, pretože takúto stavbu nie je možné postaviť na ohlášku," zdôraznil šéf ružinovevskej samosprávy.

Zároveň dodal, že verí, že si pani Kralevich vstúpi do svedomia a rozhodne sa rešpektovať zákon. "A hlavne dúfam, že doba, keď si všelijakí vplyvní ľudia a celebritky dokázali hocičo vybaviť, je už za nami. Či v prípade čiernych stavieb, vyšetrovania dopravných nehôd, alebo v čomkoľvek inom," dodal na záver.

Zdroj: Marián Dekan

Zdroj: Marián Dekan

Betónové zátarasy pribudli v okolí pozemku čiernej stavby Kralevich.

Zdroj: Marián Dekan

Vačok o nehode Daniely K.: Neodobratie vodičského preukazu vnáša podozrenie z korupcie

Problém vo vyšetrovaní prípadu dopravnej nehody, pri ktorej minulý rok v septembri v Bratislave na Tomášikovej ulici po náraze motorovým vozidlom, ktoré viedla módna návrhárka Daniela K., zahynula 18-ročná študentka Linh, nie je len v postupe vyšetrovateľa, ale aj v neschopnosti zabezpečiť nevyhnutný odborný záver pre ďalší postup vo vyšetrovaní. Domnieva sa bývalý vyšetrovateľ a v súčasnosti právny zástupca rodiny nebohej Peter Vačok.

(nc)

Páčil sa vám článok?